2018 yılı hac kayıtları başlıyor

2018 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık'ta gerçekleştirebilecek.

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için 2018 yılı ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başlaması ile hacca gitmek isteyen vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Konya İl Müftülüğü tarafından basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Hac ön kayıt müracaatlarının 21 - 29 Aralık 2017 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde yapılacağını söyledi.

YENİLEME İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK

Akpınar açıklamasında, önceki yıllarda başvuranların kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacağını belirterek, “lk defa kayıt yaptıracaklar ise Türkiye Diyanet Vakfı Hac ye Umre muhasebe müdürlüğüne ait anlaşmalı bankalardaki kurumsal tahsilat hesabına 20 TL ön kayıt ücreti yatırdıktan sonra müracaatlarını ‘https://hac.diyanet.gov.tr’ internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabilecek. 2017 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri 21 Aralık 2017 tarihinde Başkanlığımızca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacaktır. Bunlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Geçmiş yıllardan kayıtlı olup da yapmış oldukları tercihlerinde, değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ KURA KAT SAYILARI GEÇERLİ OLACAK

2017 yılı Hac kayıt yenileme zaman içerisinde kayıtların yenilemeyen vatandaşların 20 TL, ücreti anlaşmalı bankalara yatırarak yeniden kayıt yaptıracaklarını belirten Akpınar, “Ancak geçmiş yıllardaki kura kat sayıları geçerli olacaktır. Vatandaşlarımız ön kayıtlarını elektronik ortamda ‘https://hac.diyanet.gov.tr’ adresinde kayıt yaparken veya müftülüklerde ön kayıt formunu doldururken oda tercihli veya otel konaklama türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak, varsa kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri belirterek yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri