2016'da 126 gün tatil var

2016 yılı içerisinde haftasonu tatilleri de dahil tam 126 gün tatil olacak.

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Rus turistlere yönelik olarak çalışan tur operatörleri ve Antalya'daki otellerin işleri olumsuz etkilendi. Yurtdışına Türkiye'den turist götüren turizm şirketlerinin işleri ise normal  seyrinde devam ediyor. Yurtdışı turlar düzenleyen şirketlerden Pronto Tur İtalya, Orta Avrupa ve İspanya'ya düzenlediği paketler ile 2015'i büyüme ile kapattı. Bu yıl Türkiye'de toplam 126 gün Tatil bulunuyor. Bu nedenle paketlerin yüzde 95'inin satışa açıldığını belirten Pronto Tur Genel Müdürü Cenk Alptekin, ürünlerin çoğunu şimdiden sattıklarını söyledi.

Pronto Tur, 2015'te seyahat verilerini ve ileriye dönük hedeflerini paylaştı. Seçim, döviz dalgalanmalarının yaşandığı bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Alptekin, olumsuzluklara rağmen 2015'i yüzde 15 büyüme ile kapattıklarını ve cirolarının 160 milyon lira olduğunu belirtti. Olumsuz faktörlerin yaşanmamış olması halinde büyümenin yüzde 30 olabileceğini belirten Alptekin, 2016'da ise büyüme hedeflerinin yüzde 20 olduğunu kaydetti.

2015'te yaşanan dalgalanmalara göre krizi atlattıklarını söyleyen Cenk Alptekin, kayıpları uygun fiyatlarla önlediklerini anlattı. Yurtdışına kısa süreli programların satışları artırdığını ifade eden Alptekin, özellikle İtalya'ya yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Rusya'dan dolayı piyasanın aşağı yönlü seyretmesini öngördüklerini ifade eden Cenk Alptekin, “Yurtdışından gelen misafirlerin Türkiye'ye başka pazarlarla destekleneceğini ve yurtiçi fiyatları düşürmeyeceğini düşünüyorum. İç pazara daha çok kaynak ürün sunulacak. Biz de bunlardan alıp kendi müşterimize sunacağız. İç pazar için çok kolay bir yıl olmayacağını düşünüyorum, ama sektör olarak bizim dinamiklerimiz bunları aşmaya yetecektir.” dedi. Alptekin, tüketiciden gelen talep üzerine bu sene umre programları da düzenleyeceklerini söyledi.

ERKEN REZERVASYON SATIŞLARI ARTTIRDI

Rusya ile krizden dolayı yurtiçi fiyatların yurtdışı fiyatlarla rekabet edeceğini ifade eden Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise sektörde kâr marjının düşük olduğunu söyledi. Erken rezervasyon oturdukça satışların arttığını belirten Onaran, risk almamak için Rusya'daki yılbaşı ve kış programlarını iptal ettiklerini, fakat yaz ve sonrası rezervasyonlarının iptal olmadığını söyledi. Onaran, vizenin kalkmasıyla satışların daha da artacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri