2013'te Düşük Faiz Otomobil Satışında Yüzde 12 Artış Sağladı

Otomobil sektöründe yılın ilk 8 ayında düşük faizler ve tüketici güven endeksine olumlu yansıdı.

Otomobil sektöründe yılın ilk 8 ayında düşük faizler ve tüketici güven endeksine olumlu yansıdı. Otomobil pazarında satış rakamlarında 2013 yılının 8 aylık diliminde yüzde 12’lik artış gözlendi.

Antalya AUTOSHOW 2013 (Otomobil, Ticari Araçlar, Yan Sanayi ve Aksesuarları) Fuarı’nın şehir protokolü ile açılışı gerçekleştirildi. 10 - 15 Eylül tarihleri arasında genel ziyarete açık olacak Antalya AUTOSHOW 2013 Antalya Expo Center’da düzenleniyor. Bu yıl 9.’su düzenlenen Antalya AUTOSHOW, hafta içi 14.00 – 22.00 hafta sonu 11.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.
Antalya AUTOSHOW 2013’ün açılış konuşmasını yapan AFT Fuarcılık Genel Koordinatörü Fuat Aktaş, ekonomik büyüme olarak bu fuarlarla sektörde önemli rol oynadıklarını kaydetti. Antalya’nın otomobil pazarında ön sıralarda yerini her daim koruduğunu hatırlatan Fuat Aktaş, bu pazarı daha da yukarılara taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını ve otomobil fuarına ilginin oldukça fazla olduğunu açıkladı.

Sektördeki bazı temsilcilerin bu yılki fuarda aralarında yer alamadığını belirten Aktaş, “Bir hafta boyunca Expo Center’da sektörün yıldızlarını ağırlayacağız. Bu yıl aramızda yer alamayan firmalarımız 10’ncusunu düzenleyeceğimiz Antalya AUTOSHOW’da yerlerini alacaklardır. Keyifli bir fuar geçirmeyi temenni ediyoruz.” dedi.

‘OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE SATIŞLARDA YÜZDE 12’LİK ARTIŞ VAR’
Toplantıda konuşan Otomobil Distribütörler Derneği Genel Koordinatörü Halil Erce, 2011 yılında düzenlenen Antalya AUTOSHOW fuarında 40 bin kişiyi ağırladıklarını ifade etti. Fuarların beğeni ile karşılandığını belirten Halil Erce, Antalya’nın otomobil sektöründe satışlarda ilk 5 içerisinde yer aldığını söyledi. 2013 yılının otomobil sektöründe oldukça verimli de geçtiğini aktaran Erce, “. 2013 yılının ilk 8 ayında otomobil sektörü oldukça verimli bir dönem geçirdi. Yüzde 12’lik bir artış sağladı. Düşük faizler ve tüketici güven endeksi otomobil pazarına olumlu ölçüde yansıdı.” diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, otomobil fuarını ve bu sektörü çok önemsediklerini bu pazarda büyümenin devam edeceğine inandığını kaydetti. Antalya’da otomobile üç ayaklı talep olduğunu belirten Badak, “Sivil satış, filo pazarı ve büyük ticari araç satışı olmak üzere talepler var. Bu da Antalya’nın otomobil sektöründe satışındaki rakamları ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi töreni düzenlendi. Protokol fuar alanında bulunan araçları tek tek inceleyerek bilgi aldı.

15 Eylül 2013’e kadar ziyaretçilere açık olacak Antalya AUTOSHOW 2013’ün giriş ücretleri hafta içi 5 hafta sonu ise 10 TL olduğu öğrenildi. Öte yandan fuarın bayanlara ise ücretsiz olduğu açıklandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri