2013 böyle geçti

2013 yılında sporda neler yaptık diye bir göz atıldığında bir çok önemli organizasyona ev sahipliği yapmamızın yanı sıra, sporda devrim sayılabilecek işlere de imza atıldı. Konya'da bu anlamda başarılı bir yılı geride bıraktı

Ülkemizin son yıllarda yaşadığı büyümeye paralel olarak sporda da önemli başarılar elde ettik. 2013 yılında sporda neler yaptık diye bir göz atıldığında bir çok önemli organizasyona ev sahipliği yapmamızın yanı sıra, sporda devrim sayılabilecek işlere de imza atıldı. Eşi görülmemiş bir tesisleşme hamlesi başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl içinde 789 spor tesisini ülkemize kazandırıyor. 31 Ekim 2013'te bunlardan 213 tanesinin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda toplu açılışı gerçekleştirildi.

17. AKDENİZ OYUNLARINA DAMGA VURDUK

Önce Yunanistan'a verilen, ancak daha sonra bu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle ülkemizin yapması uygun görülen 17. Akdeniz Oyunları'na adeta damga vurduk. Tüm dünya devletlerinin 6 yılda yapacağı tesisler Mersin'e 18 ay gibi kısa bir sürede kazandırılırken, sporcularımız 17. Akdeniz Oyunları'nda tarihimizde bir ilki gerçekleştirdi. 47 altın, 43 gümüş, 36 bronz  toplam 126 madalya kazanan ülkemiz, Oyunları tarihinde ilk kez İtalya'nın ardından 2. sırada tamamladı, genel sıralamada da 3. sıraya yükseldi.

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da yapılan 22. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında da 7 altın, 9 gümüş, 17 bronz ve toplam 33 madalya elde eden Millilerimiz, 2009 yılında Tayvan'da yapılan Oyunlardaki madalya sayımızı 2'ye katladı. (2009 Tayvan-17 madalya).  Hollanda'da yapılan 12. EYOF'ta ülkemiz 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalya kazanırken, Endonezya'daki 3. İslami Dayanışma Oyunlarını 23 altın, 30 gümüş, 49 bronz ve toplam 112 madalya ile tamamladı. Futbolda U-20 Dünya Kupası organizasyonu 7 ilimizde başarıyla gerçekleştirildi.

SPORCULARIMIZ İLK'LERİ YAŞATTI

2013 yılında şampiyonalarda bir çok ilkleri de yaşadığımız branşlarımız oldu. Tayland'taki Bedensel Engelliler Dünya Okçuluk Şampiyonasında Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, Mix Makaralı Yayda 153 olan Dünya rekorunu 154'e çıkararak altın madalya kazandı. Fransa'daki Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, Hasan Hüseyin Kaçar ve Semih Deniz’in kazandığı bronz madalyalar görme engelli atletizm dalında Türkiye’nin Dünya şampiyonasında kazandığı ilk madalyalar oldu.

Ayrıca Buz Dansı Olimpik Sporcularımız Alper Uçar - Alisa Agafonova çifti 2014 Sochi Olimpiyatlarına katılma başarısını yakalarken, triatlonda İpek Öztosun İstanbul'daki Avrupa Kupasında tarihimizin ilk madalyasını kazandı. Okul sporlarında da basketbol, tenis, yüzme ve futbolda elde edilen şampiyonluklar, bu yıla damgasına vuran başarılarımız arasında yerini aldı.

VAKIFBANK'TAN BÜYÜK BAŞARI

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımımız, hem Şampiyon Ligi şampiyonu hem de FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Halkbank Erkek Voleybol Takımı da 2013 CEV Kupasını kazanarak, bu kupayı müzesine götüren ilk Türk takımı oldu. Masa Tenisinde Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu olurken, Galatasaray Tekerlekli Basketbol takımı da 4. kez Avrupa şampiyonluğu kupasını müzesine götürdü.

BAKANLIĞIMIZDAN DEV HAMLELER

Daha nice büyük başarıları yaşadığımız 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da dev hamleleri oldu. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokole göre amatör sporculara sağlık güvencesi sağlandı. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Çalıştaylar yapılırken, Türkiye'nin 12 ilinde Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) açıldı. Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak olan Spor Enstitüsü hamlesinin ardından, KYK ile "Yurtlardaki Öğrencilere Yönelik Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetlere İlişkin İşbirliği ve YÖK ile Gençlik, Spor Faaliyetlerinde İşbirliği protokolü imzalandı.

KONYA'DA TESİSLEŞME TAMAMLANDI

Konya artık tesisleşmesini tamamlamış ve Süper Lig'de takımı olan bir şehirdir. Yeni bir salon yapılıyor. Konya çok önemli bir tesis kazanıyor. Bunlarda bizi mutlu ediyor. Ayrıca bir başka projede önemli bir görev üstleniyor yine Konya. 12 şehirde faaliyete geçirilen 'Olimpik Eğitim Merkezi''nden biri Konya'da faaliyete başladı. Yine bütün ilçelere yapılan sentetik sahalar çok önemli Konya için. Konya tesisleşmesini tamamladı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'muz bizim bıraktığımızdan daha iyi bir durumda. Çıtayı her geçen gün dana da yükseltiyorlar. Kulüplerimize desteği devam ettiriyorlar. Konya spor tesisi anlamında önemli projeler gerçekleştirdi. Spor konusunda büyük fedakarlıklar yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri