2012’de Mobilya Sektöründe En Çok İhracat Yapan İkinci Marka Oldu

İstanbul İhracatçıları Birliği (İİB), 2012’nin en başarılı ihracatçılarını ödül töreni ile belirledi.

İstanbul İhracatçıları Birliği (İİB), 2012’nin en başarılı ihracatçılarını ödül töreni ile belirledi. Törende Çilek’in mobilya sektöründe en çok ihracat yapan ikinci marka olduğu açıklandı. Ödülü şirketin yönetim kurulu üyesi Talha Çilek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden aldı.


Toplam 5 kıta ve 66 ülkede 444 satış noktası bulunan Çilek; Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Panama, Venezuela, Tunus, Cezayir, Singapur, Rusya, Tunus, Suudi Arabistan ile Kolombiya gibi ülkelerde 3 milyonu aşkın çocuğun odasını süslüyor. Üretiminin yüzde 50‘sini ihraç eden şirket, bu oranı yüzde 80-90 seviyelerine çıkarmayı hedefliyor.

Törende İİB‘ye bağlı 6 ihracatçı birliğine üye firmalar ödüllendirildi. Ödül töreninde söz alan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'yi 2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasına getirmede ihracatın önemli rol oynayacağını vurguladı. Dünyaya göre Türkiye'nin ihracat temposunun gayet başarılı olduğunu aktaran Çağlayan, “Daha iyisini başarmayı hedefliyoruz. İhracatımız, siz değerli ihracatçılarımızın girişimciliği, cesareti ve azmi sayesinde hep yukarıya doğru gidecek.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri