2011in ilk 3 puanı

Kayserisporu deplasmanda 3-1 yenen yeşil-beyazlılar, ligde 13 hafta sonra kazanarak, 132 günlük galibiyet hasretini sona erdirdi

2011 yılının ilk galibiyetini alan Konyaspor, 5 hafta  sonra gol sevinci yaşadı

 

 

Konyaspor’da yüzler, nihayet güldü. Ligde 13 haftadır maç kazanamayan ve bu dönem içerisinde sadece 4 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, Pazar günü Kayserispor’u deplasmanda; 3-1 yenerek 14. hafta da galibiyetle buluştu. Sivasspor ile aradaki 11 puanlık farkın kapanmaması nedeniyle ligde kalma şansı mucizelere bağlı olan Kartallar, Kayserispor galibiyetiyle puanlarını 21’e çıkartarak, gol farkıyla Kasımpaşa’yı geride bırakarak 17. sıraya yükseldiler. Kayseri deplasmanında, son 6 haftadır maç kazanamayan rakibi karşısında etkili bir futbol sergileyen ve hak ettiği bir galibiyet alan Konyaspor’da hedef, kalan 5 maçı en az kayıpla kapatarak kasasını doldurmak.

 

Temsilcimiz, Kayseri maçıyla birlikte geride kalan 14 hafta da iç sahada Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Antalyaspor ve Manisaspor ile berabere kaldı. Konyaspor’da, bu hafta iç sahada Beşiktaş ile oynanacak maçın hazırlıkları, bir günlük izinin ardından bugün başlayacak. Kartal’da, Erdinç ve Mehmet Batdal tedavileri sürerken, sarı kart cezasını tamamlayan Bassem Abbas, teknik adamlar görev vermesi halinde Pazartesi günü Beşiktaş maçında taktımdaki yerini alacak.

 

KARTAL’IN EN GOLCÜSÜ: PETER

 

Kayserispor karşısında, ilik kez 3 gol atan ve 13 hafta sonra kazanan Konyaspor’da, en golcü futbolcu 7 golle Peter Grajciar oldu.. Peter, Beşiktaş maçında da 2 gol birden kaydetti. Bu futbolcuyu, 3 golle devre arasında transfer edilen Marcın Robak izledi. Robak da Buca maçında iki gol birden atma başarısını gösterdi. Ligini başından buyana 23 gol atan ve 41 gol yiyen Konyaspor’da, İvan ve Ali Dere rakip fileleri 2’şer kez havalandırdı. Bir’er gol atan futbolcular ise şöyle: Adnan, Montano, Emlre Toraman, Hakan, Erdinç, Tazameta, Serkan, Kere ve Kamil Zayatte.

 

MEHMET SEDEF: HEDEF SON 5 MAÇ

 

Konyaspor’un başarılı oyuncusu Mehmet Sedef, son 4-5 maçtır ortaya koydukları iyi oyunlarını Kayserispor karşısında tekrarladıklarını ve bunu sonuca da yansıtarak Kayserispor’u 3-1 gibi farklı bir skorla galip geldiklerini söyledi. Tek düşüncelerinin kalan 5 maçı da kazanarak sonucu beklemek olduğunu ifade eden Mehmet Sedef, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Bizim için zor bir maç olacağını biliyorduk. Maça önce Kayserispor atakla başladı. Sonra bizimde pozisyonlarımız oldu. Hocamızın da dediği gibi çok sayıda net pozisyon yakaladık. Yılmaz hocamızın geldiği günden bu yana 8 hafta geçti ve biz son 4-5 maçtır daha iyi oynuyorduk ve oynadığımız futboldan da zevk almaya başladık. Kaybettiğimiz maçlarda bile en az 3-4 net pozisyona giriyorduk. Fakat bir türlü galip gelebilecek gol ya da golleri bulamıyorduk. Ama Kayserispor maçında girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik ve kazandık. Hocamızın da dediği gibi kalan haftalarda ligde kalma adına elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Herkes onur mücadelesi vererek takımımızın başarılı olması için oynayacak. Biz bu ligden düşmek istemiyoruz. En azından kalan 5 maçımızı da kazanarak gerisini bekleyeceğiz.

 

SON 14 MAÇ VE SONUÇLARI

 

Konyaspor’un son 14 lig maçının sonuçları şöyle: 16. hafta Sivasspor-Konyaspor: 1-0, 17. hafta Konyaspor-Galatasaray: 0-1, 18. hafta Konyaspor-Bursaspor: 0-0, 19. hafta Eskişehirspor-Konyaspor: 1-0, 20. hafta Konyasor-Gaziantepspor: 0-2, 21. hafta Bucaspor-Konyaspor: 3-2, 22. hafta Konyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 0-0, 23. hafta Kardemir Karabükspor-Konyaspor: 2-1, 24. hafta Konyaspor-Ankaragücü: 0-2, 25. hafta Fenerbahçe-Konyaspor: 2-0, 26. hafta Konyaspor-Medical Park Antalyaspor: 0-0, 27. hafta Trabzonspor-Konyaspor: 1-0, 28. hafta Konyaspor-Manisaspor: 0-0, 29. hafta Kayserispor-Konyaspor: 1-3.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri