2011 yılı iyi geçmedi

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Meram İlçe Başkanı Av. Süleyman Boyalı, gündeme ilişkin sorunlar ve 2011yılına dair meseleler hakkında basın toplantısı düzenledi
Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Meram İlçe Başkanı Av. Süleyman Boyalı, gündeme ilişkin sorunlar ve 2011’yılına dair meseleler hakkında basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Süleyman Boyalı, 2011 yılının iyi geçmediğini söyledi. Boyalı, “2011 yılında işçimiz, memurumuz, esnafımız ve çiftçimiz daha çok borçlandı, suç işleme oranları daha çok arttı. İntihar ve boşanma olayları ile karşılaşmadığımız gün neredeyse yok. Ülkemiz ve insanımız adına büyük şirketler ve holdingler daha da zengin oldu” dedi. 2011 yılında yapılan seçimdeki liderlerin üsluplarını da eleştiren Boyalı, “Bu seçimlerde biz Has Parti olarak liderlerin kavgacı üsluplarını eleştirerek somut proje ve hizmet üretmeleri gerektiğini söyledik. Ancak çok yanlış bir üslup ve kampanya ile korku üzerinden siyaset yapıldı böylece meclisin mevcut yapısı ortaya konuldu. Ülkemizi yöneten ve muhalefet eden siyaset adamlarımızda seçim zamanındaki üslup ve kavga aynen devam etmektedir. İşte tam bu noktada Has Parti’nin neden kurulduğu ve kurulması gerektiği bir kez daha çok iyi anlaşılacaktır” diye konuştu.
BU ÜLKENİN SORUNLARI BİR BÜTÜNDÜR
Ülkede sadece Kürt sorunu olmadığını dile getiren Süleyman Boyalı, ülkede Kürt açılımından bahsedilemeyeceğini, zulüm görenlerin sadece Dersimliler olmadığını söyledi. Zulüm görenlerden özür dilenmesi gerektiğini belirten Boyalı, “Özür dilenmeden önce devletin vatandaşına karşı hak ve yetkilerini belirleyen düzenlemeler yapılmalı, akabinde mağdur olan herkesten özür dilenmelidir” ifadelerini kullandı. Aralık ayında yapılan bütçe görüşmelerine de değinen Boyalı, “Bütçe görüşmelerinde açlığa mahkum edilen emekliler, iş bulamayan gençlerin sorunları konuşulmamıştır. Faize ödenen 52 katrilyon ve bu yılda ödenecek olan bir o kadar para gündeme getirilmemiştir. Yani ülkemizin gündemi ve sıkıntılar konuşulmamış, sadece siyaset yapılmıştır. Bunun adı siyaset değildir. Biz HAS Parti olarak mecliste olmasak da her zaman çözümden yana tekliflerimizi sizlerle paylaşacak ve siyasetçilerin yakın takipçisi olacağız” dedi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri