2011, okullu sporcuların altın yılı oldu

Türkiye Okul Sporları Federasyonu, 2011 yılıyla birlikte son 5 yılın en başarılı dönemini geride bıraktı
Türkiye Okul Sporları Federasyonu, 2011 yılıyla birlikte son 5 yılın en başarılı dönemini geride bırakarak, geçen seneyi katıldığı uluslararası organizasyonlarda 28 altın ile 16’şar gümüş ve bronz madalya ile tamamladı. Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, yaptığı açıklamada, 2005 yılında kurulan federasyonun 2011’de en başarılı dönemini yaşadığını belirtti. Ferdi bazda sporcuların 2007 yılını 21 bronz, 2008’i 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz, 2009’u 10 altın, 2 gümüş ve 1 bronz, 2010 yılını ise 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladığını kaydeden Pala, federasyonun “altın dönemini yaşadığı” 2011 yılında ise 28 altın, 16 gümüş ve 16 bronz madalya kazandığını söyledi.
Sporun okulda başladığını, dolayısıyla okul sporunun gelişmesi ve kalkınmasının Türk sporunun kalkınmasıyla eş anlamlı olduğunu vurgulayan Pala, 17 milyon öğrencinin federasyonu olduklarını belirterek, “Bu çok önemli bir özellik. Okulda spora başlayanlar kulüp bazında da devam ediyor. Gençleri kötü alışkanlıktan koruyan en önemli şey spordur. Obeziteyi de ortadan kaldırır. Her öğrencinin spor yapmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için de illerdeki spor tesislerini belli saatlerde öğrencilere açmaya yönelik düşüncelerimiz var” diye konuştu.
Ayhan Pala, geçen yıl ciddi sayıda başarılı sporcu çıkardıklarını, okul sporlarında faaliyet gösteren sporcuların başarılarından dolayı bağlı bulundukları federasyona geçiş yaptıklarını, bu anlamda milli takımlara altyapı oluşturduklarını vurguladı. Almanya’nın okul sporlarında dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olduğuna, sporcularının tamamının olimpiyatlarda Almanya’yı temsil ettiğine dikkati çeken Pala, “olimpiyatlara aday sporcuları ortaya çıkarmanın en önemli prensipleri olduğunu” dile getirdi.
SPOR EĞİTİME ENGEL OLMAMALI
Federasyon başkanı Pala, zaman zaman “sporun eğitime engel olduğu, çocukların okul başarısını olumsuz etkilediği” şeklinde düşünenlerle karşılaştıklarını ifade ederek, “Spor eğitime engel olmamalı, eğitimle beraber yapılmalı. Spora ayrılacak vakitle, eğitime ayrılan vakit mutlaka ayırt edilmeli” dedi. Ferdi başarıların yanı sıra uluslararası alanda takımlar halinde de önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Pala, kızlar futbolda İzmit Özel Karşıyaka Koleji’nin dünya ikinciliğini, erkeklerde İzmir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi’nin dünya üçüncülüğünü elde ettiğini anımsattı.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri