2011 altın yılı olacak

Altın fiyatlarındaki yükselişin 2011 yılında da devam etmesini beklediklerini belirten sarraflar, 2011 yılının altın yılı olacağını ifade ederek, altına yatırım yapılması gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 4 ay önce büyük bir artış trendine giren ve belirli periyotlarla yükselmeye devam eden altın fiyatları, son bir buçuk ay içerisinde daha hızlı bir artış eğilimine girdi. Altın fiyatlarındaki bu artışı doların, altın onsunun ve petrol fiyatlarının yükselmesine bağlayan sarraflar, altındaki artışın 2011 yılı içerisinde de devam edeceğinin beklendiğine işaret ederek, 2011 yılında altının uzun vadede yine kazandıracağını söyledi.
ALTIN, ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK
Sarraf Selman’ın sahibi Ali İhsan Uyan, altın fiyatlarındaki artış eğiliminin 2011 yılı içerisinde de devam edeceğine dikkat çekerek, 2011 yılının altın yılı olacağını ifade etti. Yatırım yapmak isteyenlerin özellikle de uzun vadede altın ile büyük bir kazanç sağlayabileceklerini dile getiren Ali İhsan Uyan, “Son 4 aylık süreçte sürekli tırmanan altın fiyatları, 2011 yılı içerisinde de aynı şekilde artmaya devam edecek. 4 ay önce 60 TL civarında olan 22 ayar altının gramı şimdilerde 70 TL. Çeyrek atın ise şu an 119 TL’yi görmüş durumda. 4 ay önce çeyrek altının fiyatının 97 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda altının ne kadar büyük bir kazanç sağladığı ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
ALTIN, GÜVENİLİR BİR LİMANDIR
Altın fiyatlarındaki artışın dolar, altın onsu ve petrol fiyatlarının artması ile doğru orantılı olduğuna işaret eden Sarraf Menekşe’nin sahibi Mustafa Menekşe de, altın fiyatlarındaki artışın 2011 yılında da devam etmesini beklediklerini bildirdi. Altının güvenilir bir liman olduğuna dikkat çeken Mustafa Menekşe, “Altın, dolar ve benzeri yatırım ürünlerinin fiyatlarının yükselmesi karşısında Türk lirası değer kaybediyor. Elinde birikmişi olan vatandaşımıza tavsiyemiz, altına yatırım yapmaları yönündedir. Çünkü altın, güvenilir bir liman gibidir. Altın fiyatlarıyla ilgili kimse yarına dair net bir şeyler söyleyemiyor. Ama bugüne kadar hiç kimse özellikle de uzun vadede altından zarar etmemiştir. 2011 yılında altın fiyatlarındaki bu dalgalanma devam edecektir. Ara sıra düşme eğilimine girse dahi altın her zaman kazandıran bir yatırım aracıdır” ifadelerini kullandı.
TARİHİNİN EN YÜKSEK FİYATINA ULAŞTI
Altın fiyatlarının son bir buçuk aylık dönem içerisinde meydana gelen artışlarla birlikte tarihi bir rekora gittiğini belirten Mustafa Menekşe, fiyatlardaki artışın altın alışverişini de büyük oranda durdurduğuna işaret etti. Menekşe, altın fiyatlarını ise şu şekilde açıkladı:
22 ayar altın: 70 TL
24 ayar altın: 71 TL
Çeyrek altın: 119 TL
Yarım altın: 237 TL
Tek lira: 472 TL
RASİM ATALAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri