2010 şampiyonası Türkiye’de

Türkiyede yapılacak 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonasının sunumu, Belçikanın Oostende şehrinde yapıldı.
2009 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası nedeniyle Oostende’de bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkilileri, 2010’da Türkiye’de yapılacak Yol Bisikleti Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıkları ve organizasyon şeması ile ilgili bilgi verdi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve yarış direktörü Abdurrahman Açıkalın, 15-18 Tenmmuz tarihleri arasında Ankara’da yapılacak organizasyonla ilgili çalışmaları, teknik detayları ve gelinen aşamayı anlattı. 100’e yakın basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Açıkalın, Türkiye’de ilk kez yapılacak Avrupa Şampiyonası için her türlü hazırlığın tamamlandığını, organizasyonun sorunsuz şekilde gerçekleşeceğini belirterek, Türkiye’nin organizasyon konusunda büyük gelişme gösterdiğini, bu organizasyonda da başarılı olacaklarını söyledi.
TBF Organizasyon Direktörü Aydın Güney, toplantıda, 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası’nın ulaşım ve konaklama planı hakkında bilgi vererek, ulaşımın hava yoluyla yapılacağını, yarışın yapılacağı yerin havaalanına çok yakın olduğunu, bu nedenle ulaşımda büyük kolaylık yaşanacağını söyledi. Güney, yarışın yapılacağı parkura 5 kilometreyi geçmeyecek mesafede otellerin bulunduğunu, konaklama yapılacak otellerin kalitesinin ise yüksek olduğuna işaret ederek, sporcu ve yöneticilere sorunsuz bir yarış yaşayacaklarını dile getirdi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı Danışmanı İrfan Çelik de yaptığı konuşmada, bakanlığın, 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası ile ilgili TBF’ye her türlü desteği vereceğini söyledi. Bakanlığın, uluslararası organizasyonlara önem verdiğini anlatan Çelik, bu organizasyonun en iyi şekilde yapılacağı garantisini verdi. TBF Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın, yaptığı açıklamada da Avrupa ülkelerinin kısa süre öncesine kadar Türkiye’ye endişe ile baktığını ve organizasyon başarısından endişe ettiğini belirterek, “2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası’na, Avrupa ülkelerinin katılımını arttırmak için Avrupalı sporculara ve teknik adamlara organizasyon deneyimimizi anlattık” dedi.
Gerek ulaşım, gerek konaklama konusunda sorun yaşanmayacağını, hazırladıkları somut projelerle anlattıklarını dile getiren Açıkalın, yarış öncesi ve sırasında sporcu kafilelerin hangi yöntemleri izleyeceğini anlattıklarını, gördükleri ilgi ve aldıkları tepkinin de sunumun çok yararlı olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Geçen yıl İtalya’da yapılan ve bu yıl Belçika’da yapılan Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası’na bin 100 sporcu katıldığını hatırlatan Açıkalın, gelecek yıl Türkiye’de yapılacak şampiyonaya da bu sayıda sporcu katılmasını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri