2010 dolu dolu geçti

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, 2010 yılının kendileri açısından oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına en fazla sporcu ile gidip, en fazla madalya ile dönmek” dedi
Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, 2010 yılının kendileri açısından oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına en fazla sporcu ile gidip, en fazla madalya ile dönmek” dedi. Akgül, Feriye Lokantası’nda gazetecilere verdiği yemekte, 2010 yılında yaptıkları çalışmaları barkovizyon gösterisi eşliğinde değerlendirdi. GSGM olarak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na hazırlandıklarını anlatan Akgül, “Bu toplantıyı yapmaktaki amacımız 2010 yılında devletin bize verdiği imkanları nasıl kullandığımızı anlatmak. Devlet bize gerçekten her açıdan çok ciddi imkanlar tanıdı. Bunları nasıl kullandığımızı anlatarak, değerlendirmenizi istiyoruz” diye konuştu.
Genel Müdür Akgül, 2010 yılının kendileri için dolu dolu geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “2010 yılı bizim için dolu dolu, gerçekten çok başarılı geçti. Bazı branşlara baktığımızda Türk spor tarihinin en başarılı derecelerini elde ettik. Özelikle atletizmde Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız madalyalar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde alınan toplam madalyalar kadardır. Artık geçmişi unutuyoruz, 2010 yılını değerlendirdik, bizim için güzel geçti. Önümüzde 2011 yılındaki organizasyonlar ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları var. Bunlar için çok sıkı çalışıyoruz. Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na en fazla sporcu ile gidip, en fazla madalya ile dönmek.”
2010 yılında çok önemli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini anlatan Akgül, “2011 yılında da yine çok büyük sportif organizasyonlarımız var. Hemen önümüzde Erzurum’da yapılacak UNİVERSİAD var, her şeyimizle bu organizasyona hazırız. Tenisin en büyük organizasyonunu aldık; WTA Championships Tenis Turnuvası’nı İstanbul’da yapacağız. Olimpiyatlara puan veren Dünya Güreş Şampiyonası var. Trabzon’da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları var. Yani önümüzde çok önemli organizasyonlar var ve biz de çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Yunus Akgül, Erzurum’da yapılacak 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİAD) için kar sorununun olmadığını ifade etti. Oyunların yapılması için gerekli karın bulunduğunu anlatan Akgül, “Kar sıkıntımız yok, makinelerle suni kar yapıyoruz. Havalar artıya geçmezse bir sorun olmaz. Artıya geçtiğinde kar makineleri çalışmıyor. Ancak şimdi öyle bir şey görünmüyor. Bugün Erzurum’daydım hava sıcaklığı gündüz saatlerinde -11 dereceydi. Biz her anlamda hazırız ve misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri