200 Yıllık Bu Pazarda Sadece Kadınlar Çalışıyor (Özel)

Bartın'daki Galla Pazarı'nda sadece kadınlar satış yapıyor. Yüzlerce yıl mazisi olan pazar, Bartın organik tarım ürünlerinin ve yöresel yiyeceklerin satış yeri olarak hizmet veriyor. Köydeki kadınlar, pazarda çalışarak hem sosyalleşiyor,...

Bartın'daki Galla Pazarı'nda sadece kadınlar satış yapıyor. Yüzlerce yıl mazisi olan pazar, Bartın organik tarım ürünlerinin ve yöresel yiyeceklerin satış yeri olarak hizmet veriyor. Köydeki kadınlar, pazarda çalışarak hem sosyalleşiyor, hem de ekonomik açıdan kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar.

Cihan Haber Ajansı(Cihan), Bartın'da 200 yıllık bir geleneği olan Galla Pazarı'nı nam-ı diğer Kadınlar Pazarı'nı, gezdi. Yaz- kış demeden haftada iki gün açık olan bu pazar, köylü ile şehirde yaşayanları kaynaştıran önemli bir sosyalleşme mekanı .

Pazarda çalışan bir satıcı, kadınların burada büyük emek göstererek ürettikleri ürünlerin burada karşılığını aldıklarını ifade etti. Ev ekonomisine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını kaydeden satıcı, mali olarak eşlerinin yükünü bu sayede bir nebze olsun rahatlattıklarını dile getirdi.

Başka bir kadın ise geliniyle birlikte bu işi yaptıklarını belirterek, bu pazardan kazandıklarıyla 15 kişiye baktığını aktardı. Pazarcı bayan, "Bu iş sayesinde hem para kazanıyoruz, he de bu sayede şehirdeki eş dostlarımızı ziyaret ediyoruz."diyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri