20 yıl sonra Gülen okullarını gezme izni aldı!

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Türkiye'de İslamcı gelenekten gelmediği halde, İslami cemaatler ve örgütler hakkında en çalışkan gazeteci sıfatı rahatlıkla söylenebilecek bir isim.

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır Türkiye'de İslamcı gelenekten gelmediği halde, İslami cemaatler ve örgütler hakkında en çalışkan gazeteci sıfatı rahatlıkla söylenebilecek bir isim.

Çakır, bugün "Türklerin Kuzeyi, Kürtlerin Güneyi" başlıklı yazı dizisinin 3. bölümünde "Gülen cemaati 19 yıldır Irak Kürdistanı'na hizmet götürüyor" başlıklı yazısında 20 yıldır girmek, gezmek istediği Gülen Cemaat okullarına girme iznini nasıl aldığını anlattı.

20 YIL ÖNCE OLUMLU CEVAP ALAMAMIŞTIM

"Hatırladığım kadarıyla bundan en az 20 yıl önce yurtdışındaki okulları gezip röportajlar yapmak için Gülen cemaatine başvurmuş, olumlu cevap alamamıştım."
diyen Çakır, "Benim başvurumdan bir süre sonra cemaat önce Orta Asya'daki, sonra diğer bölgelerdeki okullara yönelik çok sayıda gazeteciyi kapsayan organize turlar düzenledi. Bunlardan hiçbirine çağrılmadım, çağrılsaydım da gitmeyi düşünmedim."  dedi ve şöyle devam etti:

20 YIL SONRA İNCELEME İMKANI BULDUM

"Yıllar sonra Londra'daki Fethullah Gülen Sempozyumu'nu izlerken, gazeteciler kentteki bir okulu ziyaret etmeye gittiğinde de kendilerine katılmadım. Çünkü cemaatin yurtdışındaki eğitim faaliyetlerini, tabii ki kendilerinin de rızasıyla, ama kendi başıma, kendi imkanlarımla izlemeyi tercih ettim.


Nihayet 20 yıl sonra, hem de Irak Kürdistanı'nda Gülen hareketinin okullarını inceleme imkanını yakaladım. Aslında anlatacak fazla bir şey yok. Dünyanın dört bir yanında Gülen okullarının çok rağbet gördüğünü, üst orta sınıfların ve devlet yöneticilerinin çocuklarını bu okullara yolladığını zaten duymuştuk, aynı şey burada da geçerli. (...)

GÜLEN'İN KÜRDİSTAN'DA 18 OKULU VAR

Eğer Irak Kürdistanı'ndaki bir Türk ve Türkiye realitesi varsa ki var bunda Fethullah Gülen cemaatinin bölgede 20 yıla yakın bir süredir yürüttüğü faaliyetlerin rolü son derece önemli. Olağanüstü elverşisiz koşullara rağmen 1994'te Erbil'de ilk okulunu, Işık Koleji'ni açan cemaatin bugün Kürdistan'da toplam 18 okulu var ki bunlardan biri, ilk öğrencilerini 2008'de almaya başlayan Işık Üniversitesi. (Irak'ın güneyindeyse 12 okul bulunuyor)

UÇAKTA RASTLADIĞIMIZ İSİMLER SAYESİNDE KAPILAR AÇILDI

Yazı dizimiz için cemaat okullarını ziyaret etmeyi zaten düşünüyorduk ama bu kadar kolay olacağını bilmiyorduk. Çünkü Erbil uçağında üniversitenin önde gelen isimleriyle karşılaştık. Sabah okulların koordinasyonunu yürüten Fezalar şirketinin medya sorumlusu Özgür Küçük, Dewran Radyo'nun genel müdürü Bünyamin Şen'le birlikte otelimize geldiler ve o andan itibaren cemaatin Irak Kürdistanı'ndaki tüm kurumlarının kapısı bize açıldı.

 

Çakır'ın 20 yıl sonra gelen ziyaret ile ilgili yazdıklarının tamamını Vatan gazetesinin bugünkü nüshasından ya da da okuyabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri