2. yarı adaletli olacak

Türk futbolunun zirvesi Antalyada bir araya geldi. TFF, kulüp başkanları ve Merkez Hakem Kurulu yaptıkları zirvede ilk yarıyı değerlendirdiler ve ligin ikinci yarısı için önemli adımlar attılar

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) organize ettiği Turkcell Süper Lig-Bank Asya 1. Lig başkanları ve hakemler toplu görüşmesi Antalya’da yapıldı. TFF’nin organize ettiği ve Turkcell Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig kulüplerinin başkanları ile hakemleri buluşturan seminer, Antalya’nın Kundu Bölgesi’ndeki Kremlin Palace Oteli’nde yapıldı.

Toplantıya TFF Başkanı Mahmut Özgener başkanlık ederken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da toplantıda hazır bulundular. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilirken yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve Kulüpler Birliği Başkanvekili Göksel Gümüşdal ortak bir basın açıklaması yaptılar. Göksel Gümüşdal, yaptığı açıklamada, TFF’ye böyle bir toplantı düzenlediği için teşekkür etti ve “Kulüpler Birliği Başkanvekili olarak teşekkür ediyorum. Kulüp başkanlarımızın tamamının katılması ve hakemlerimin de katılımıyla bir sohbet havasının oluşması bizleri çok mutlu etti. Hakemlerin adaletli davrandığını düşünmediğimizi ifade ediyoruz. Hatalarının olduğu bir gerçek bu hataların da en aza indirilmesi için Merkez Hakem Kurulu’nun yağmış olduğu çalışmalar hakemlerle kulüplerin bir araya gelip değerlendirmeler yapması bence çok doğru oldu. Onlar da, tabii bu konuda kulüp başkanları da maç öncesi maç sonrası açıklama yapmaktan kaçınıyorlar. Kulüp başkanları da hakemler de yaptıkları hataların aza indirgenmesi doğrultusunda çalışıyorlar. Yapılanma durumunda olduklarını ifade ettiler. Umarım ki ikinci yarı çok daha sağlıklı, özellikle neticelere adaletin yansıyacağı maçlar olacağını düşünüyorum” dedi.
TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan ise yapığı konuşmada, “1974’ten beri ilk kez böyle bir toplantı düzenlendi. TFF olarak kulüplerimiz ve hakemlerimizle birlikte Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Hakemlerimiz, kulüp başkanları ve TFF bir araya geldi. Geçenlerde yaptığımız Kulüpler Birliği toplantısıydı. Tarihi toplantılar yapmaya devam ediyoruz. Bu tür toplantıların faydalı olacağına inanıyoruz. Türk futbolunu oluşturan unsurlar yani federasyon, kulüpler birliği ve hakemler, oyuncular, teknik direktörlerimiz, birlikte bir değer yaptık. Bu değerle Türk futbolunun daha başarılı olması için mücadele ediyoruz” diye konuştu. Arıboğan, bundan sonra da hakemlerin dahil olduğu bu tür toplantıların devam edeceğini ve bu toplantılara teknik direktörlerin, Bank Asya 1. lig ekiplerinin başkanlarının da katılacağını vurgulayarak bu tür toplantıların karşılıklı anlayışın gelişimi için önemli olduğunu ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri