2. Uluslararası Avrasya Matematiksel Bilimler Ve Uygulamaları Konferansı Başladı

2. Uluslararası Avrasya Matematiksel Bilimler ve Uygulamaları Konferansı, (IECMSA-2013) Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (İUS) bugün başladı.

2. Uluslararası Avrasya Matematiksel Bilimler ve Uygulamaları Konferansı, (IECMSA-2013) Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (İUS) bugün başladı. Konferansa yaklaşık 30 ülkeden 400 akademik personel katılacak.

Matematik profesörleri, mühendisler ve istatistikçileri biraraya getiren konferansın amacı matematiksel bilimler ve uygulamanın gelişmesini sağlamak.

Konferans Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Bilecik Üniversitesi ve Uluslararası Türk Matematik cemiyeti tarafından destekleniyor.

Açılış törenine YÖK başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İUS Rektörü Prof. Dr. Özer Cinar, Prof. Dr. Murat Tosun ve birçok akademisyen katıldı. İUS Rektörü Prof. Dr. Özer Cinar, konferansın bütün bölgeye çok ciddi bir yatırım olduğunu söyledi.

YÖK başkanı Çetinsaya, böyle bir konferansın Türkiye'deki üniversiteler ve bölgede bulunan Türk üniversitelerle yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çetinsaya, "Biz kesinlikle bu tur organizasyonları devam edeceğiz. Amacımız bölgedeki bilimsel işbirliği güçlendirmektir ve yüksek eğitimi uluslararası bir seviyeye getirmektir." dedi.

İlki geçen yıl Priştina'da yapılan konferansın üçüncüsünün Avusturya'da yapılması planlanıyor. Viyana'daki Teknik Üniversite ile konferans müzakereleri devam ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri