2. Ligde perde kapandı

2. Ligde 2011-2012 futbol sezonu sona erdi. Ligde mücadele eden Konya Şekerspor, sezonu 44 puanla 10. sırada tamamladı.

2. Lig’de 2011-2012 futbol sezonu sona erdi. Lig’de mücadele eden Konya Şekerspor, sezonu 44 puanla 10. sırada tamamladı. Şanlıurfaspor’un şampiyon olduğu lige Diyarbakırspor, Çorumspor ve Kocaelispor veda etti

Spor Toto 2. Lig’de 2011-2012 sezonu sona erdi. Geçtiğimiz sezonlarda iki kez Bank Asya 1. Lig’in kapısından dönen yeşil-beyazlılar, vasat bir görüntü çizdiği ligi 44 puan ve 10. sırada bitirdi. Beyaz Grup’ta Şanlıurfaspor şampiyonluğa ulaşırken, Diyarbakırspor, Çorumspor ve Kocaelispor 3. lige düştüler. 3 sezondur başarılı grafiği ile dikkatleri üzerine çeken ancak geride kalan sezonda inişli çıkışlı performansı ile tüm sevenleri üzen Şekerspor, yeni sezon çalışmalarının startını şimdiden verdi. Öncelikle Mustafa Çapanoğlu ile yola devam etme kararı alarak teknik adam konusunu çözüme kavuşturan yeşil-beyazlılar, transfer çalışmalarına bu hafta içinde başlayacak.

Şekerspor’da artık tüm hesaplar gelecek sezon için yapılacak. Aradığı başarıyı yakalayamayan zirve yarışının uzağında kalarak ligi orta sıralarda tamamlayan yeşil-beyazlılarda belirlenecek hedef doğrultusunda transfer çalışmaları yapılacak. Yurt dışında bulunan Başkan Yavuz Erence’nin dönüşü beklenirken, yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından kollar sıvanacak. Şekerspor bu sezon en fazla puanı evinde oynadığı maçlarda topladı. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı 16 maçta 9 galibiyet alırken 2 maçta rakipleri ile yenişemedi. Şekerspor 5 maçta ise evinde rakiplerine boyun eğdi. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı maçlarda rakip filelere 27 gol atarken kendi kalesinde 18 gol gördü. Torku Şekerspor bu sezon en başarılı grafiği evinde oynadığı maçlarda sergiledi. Yeşil-beyazlı ekip sahasında oynadığı maçlarda 29 puan topladı. Dış saha maçlarında ise tam tersi bir görüntü çizen Şekerspor deplasmanda oynadığı 16 maçta sadece 4 galibiyet alabildi.

DİYARBAKIRSPOR, 3. LİG’E DÜŞTÜ

Spor Toto 2. Lig’de 2011-2012 sezonu bir maç dışında tamamlanırken, Beyaz Grup’ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup’ta da 1461 Trabzon gelecek sezon Bank Asya 1. Lig’de mücadele etme hakkını kazandı. Gruplarında bir maç eksiği bulunan Şanlıurfaspor 72, 1461 Trabzon ise 62 puanla ligi tamamladı. Şanlıurfaspor bu akşam saat 17.00’de, küme düşmesi kesinleşen Kocaelispor ile sahasında karşılaşacak. Beyaz Grup’ta Balıkesirspor, Bozüyükspor, Bugsaşspor ve Turgutluspor, Kırmızı Grup’ta da Bandırmaspor, Adana Demirspor, Fethiyespor ve Kızılcahamamspor Play Off’ta mücadele etme hakkını elde etti. Play-Off müsabakaları, TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maçlı eleme sistemiyle oynanacak. Müsabakalar kura usulü ile belirlenecek. Play-Off müsabakalarının ilk turunda, aynı grupta yer alan takımlar birbirleriyle eşleşemeyecek. Diyarbakırspor, Çorumspor, Kocaelispor, Altınordu, Adıyamanspor ve Mardinspor ise gelecek sezon Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek.

SPOR SERVİSİ    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri