2. Kümede sıkıntılı hafta

2. Amatör Kümede yine geçtiğimiz sezonlara benzer tablolar yaşanmaya başladı. Sezona iddialı başlayan bazı takımlar, iddialarını kaybetmelerinin yanı sıra maddi sıkıntılar da boğmaya başlayınca maçla

Futbol 2. Amatör Küme’de yine geçtiğimiz sezonlara benzer tablolar yaşanmaya başladı. Sezona binbir heves ve iddia ile başlayan bazı takımlar, iddialarını kaybetmelerinin yanı sıra maddi sıkıntılar da boğmaya başlayınca maçlara çıkmaktan vazgeçti. Daha önce ligden çekilen Karkın Belediyespor’dan sonra bu kez bitime bir hafta kala Gölyazı Belediyespor Hakimiyetspor deplasmanına, Altuntaşspor da Yunakspor maçlarına çıkmayarak hükmen mağlup oldu.

A Grubunda lider Akşehir Gençlikspor, son haftalarda düzelme eğilimi gösteren Seyranspor önünde çok fazla iyi oynamasa da rakibini 4-1 yenerek koltuğu iyice sağlama aldı. Mavi-siyahlılar Yunakspor deplasmanından bir puan bile çıkarsa, şampiyonluk ipini göğüsleyecek. En yakın takipçi Akşehir Belediye Kültürspor ise, Ortaköy Belediyespor ile oynadığı maçta zorlandı, ancak 3-2 kazanmasını bilerek yakın takibi sürdürdü. İkinci sıraya göz koyan Yunakspor, Altuntaşspor gelmeyince maç oynamadan 3-0 hükmen galip gelerek üç puanın sahibi oldu ve iddiasını son haftaya taşıdı.

B Grubunda İhsaniye Gençlerbirliği ile Araplarspor arasındaki nefes kesen mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlanınca, İhsaniye Gençlerbirliği iki yıl aradan sonra ipi göğüsleyerek tekrar 1. Küme’ye yükseldi. Seydişehir Belediyespor ise Huğluspor’un ligden çekilmesi nedeniyle hükmen 3-0 galip geldi.

C Grubunda geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Hakimiyetspor, Gölyazı Belediyespor maça gelmeyince 3-0’lık hükmen galibiyeti kar hanesine yazdırdı. Grupta play off iddiası taşıyan iki takımın Ladik’te oynanan maçında konuk Yeniceoba Gençliği Belediyespor, Negraspor’u 4-2 yenince bir adım öne geçti. Bu grubun ve tüm grupların en nefes kesen mücadelesi Altınekin’de oldu. Altınekinspor 3-0 geriye düştüğü ve ilk yarıyı 5-4 yenik kapattığı maçta, flaş takım Karacadağ Belediyespor’u 7-5 yenerek haftanın olayına imza attı.

D Grubunda lider Karapınar Esnafspor, komşusu Yeni Emirgazi Belediyespor’u 3-0’lık sonuçla devirip son haftaya avantajlı girdi. Diğer maçta ise Konya Hilalspor ile Özdağspor 2-2 berabere kalıp puanları paylaştı. Haftalarca grubun liderlik koltuğunda oturan, ancak bir hafta önce koltuğu kaptıran Ereğli Gençlikspor ise ligden çekilen Karkın Belediyespor’a karşı 3-0 hükmen galip sayıldı. Hafta sonu oynanacak maçlar sonunda 2. Küme’de perde kapanacak ve 1. Küme’ye yükselecek son iki takım belli olacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri