2 Kez Yangın Geçiren Ftso, Evraklarını Elektronik Ortama Taşıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) ticaret sicil bilgilerinin daha sağlıklı muhafaza edilmesi amacıyla e-arşiv sistemine geçiyor. Oda arşivinin elektronik ortama taşınmasıyla üyeler, kurum ve kuruluşlar istediği evraklara kısa sürede ulaşılacak....

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) ticaret sicil bilgilerinin daha sağlıklı muhafaza edilmesi amacıyla e-arşiv sistemine geçiyor. Oda arşivinin elektronik ortama taşınmasıyla üyeler, kurum ve kuruluşlar istediği evraklara kısa sürede ulaşılacak.

Kurulduğu günden bugüne kadar 2 kez yangın geçiren FTSO, bu yangınlarda üye kayıtlarını ve belgelerini kaybetmişti. Yaşanan bu kayıplardan yola çıkan FTSO, veri güvenliğini sağlamak, üye kayıtlarını sağlıklı bir şekilde tutmak amacıyla tarihi bir adım atıyor. Oda yönetimi, Genel Kurmay Başkanlığı ve ÖSYM'nin kullandığı e-arşiv sistemine geçiş yaparak dokümanlarını koruma altına alıyor.

FTSO, elektronik arşiv imza töreni FTSO Meğri Salonunda yapıldı. İmza Törenine FTSO Başkan Vekili Burhanettin Tuna, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, EES Firması Sahibi Çağatay Işıksungur ve FTSO Ticaret Sicil Müdürü Mustafa Ergin katıldı.

1901 yılında kurulan FTSO'nun Türkiye'nin kurulan ilk odalarından olduğunu açıklayan Başkan Vekili Burhanettin Tuna, odanın 9 bin 500 üyesi bulunduğunu açıkladı. Oda'nın 13 meslek komitesi, 38 meclis üyesi, 9 yönetim kurulu üyesi ve toplam 25 personel ile çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Tuna, "Odamız kurulduğundan bu yan 2 kez yangın geçirmiş. Bizim elimizde 1968 yılından bugüne kadar olan kayıtlar mevcut. Ondan önceki kayıtlarımız yanmış. Bugün itibariyle elektronik arşive geçeceğiz. Yaklaşık 9 bin 500 üyenin, 700 bin sayfa evrakı taranarak kayıt altına alınacak. Bir tuşla her şey önümüze gelecek. Yangın gibi doğal afetlerdeki riskler en aza indirilmiş olacak.” dedi.

FTSO, BAĞLI OLDUĞU TOBB'DAN ÖNCE BU SİSTEMİ KULLANIYOR

EES Firması sahibi Çağatay Işıksungur da E-arşiv sistemi ile sadece geriye yönelik arşive ulaşılmasının yanında kağıt tasarrufunun da sağlanacağını söyledi. Evraklar elektronik imzalanmasına olanak sağlayan sistemin FTSO'yu bir adım öne taşıyacağına vurgu yapan Işıksungur, sistemin sağlayacağı yenilikleri şu şekilde sıraladı: "Kurumlar arası evrak alış-verişi sistem üzerinden sağlanacak. Böylece süreç hızlanacak. Daha Türkiye bu konuya yeni yeni ısınıyor. TOBB bile bu adımı yeni attı. FTSO, ondan daha önce başlıyor. Biz de firma olarak bu işin bir parçası olmaktan son derece mutluyuz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri