2 dalda bölge birincisi oldular

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 3.Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında iki dalda bölge birincisi oldu

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 3.Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında iki dalda bölge birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında Konya il elemelerinde birinci olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 14 Nisan’da İç Anadolu Bölgesinde de 17 İmam Hatip lisesini geride bırakarak iki dalda bölge birincisi oldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve 8 ilin birincilerinin kıyasıya yarıştığı bölge finallerinde Selçuklu  Mahmut Sami Ramazanoğlu İHL öğrencileri, 9-10 Mayıs tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da yapılacak olan Türkiye finallerinde Konya’yı temsil etmeye hak kazandı.

Kırşehir’de iki grup halinde elemeli olarak yapılan Arapça bilgi yarışmalarında eleme gruplarını birinci olarak tamamlayan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İHL öğrencileri, Muhammet Maşuk Aktaş, Enes Furkan Ömeroğlu, Fatma Zehra Mert, Rukiye Şeyma Yıldırım finalde de ipi göğüsleyerek İç Anadolu bölge birincisi oldu.

Bilgi yarışmaları akabinde gerçekleştirilen Arapça şiir okuma yarışmasında Konya’yı temsil eden Selçuklu Mahmut Sami Razamanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Erim, rakibi olan 8 ilin temsilcilerini geride bırakarak Bölge Birinciliğini elde etti ve ödülünü Konya’nın eski, Kırşehir’in yeni Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin’den aldı. Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bölge finallerindeki başarısı eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Bu başarının uzun zamandır verilen emeklerin karşılığı olduğunu ifade eden okul yönetimi, öğrencileri kutladı, bu başarıda emeği geçen, fedakârlığını esirgemeyen, özveriyle çalışan bütün öğretmenlere, ailelere, okul aile birliğine teşekkürlerini bildirerek; Konyalıların dua ve yardımlarıyla Ankara Kızılcahamam’daki Türkiye finallerinden Türkiye şampiyonu olarak dönmek istediklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri