1980 yılında kurulan ünlü Türk firması iflas edince 200 çalışanını kovdu!

Küresel ekonomik krizin etkisiyle iflas eden firmalara bir ünlü Türk firması daha eklendi. İflastan sonra bu firma 200 çalışanını kovdu.

Dünya büyük bir ekonomik krizle karşı karşıyayken Türkiye krizi en çok hisseden ülke olarak tarihe geçti. Öyle ki Türkiye'nin aylık enflasyonu bile yüzde 10'a dayanarak rekor kırdı. Dünyada enflasyon oranı bu kadar yüksek pek ülke yokken Türkiye'nin bu durumda olması ekonominin son halini gözler önüne seriyor.

Pandemi ile birlikte başlayan krizin etkisini artırmasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi de deprem. Türkiye tarihin en büyük depremlerinden biriyle sarsıldı. Enkazın kaldırılması ve yeni binaların inşa edilmesi süreci hala devam ediyor.

Depremin yaralarının sarılmasıyla maksadıyla Türkiye'de Dünya Bankası tarafından 1 milyar dolar kredi verildi. Söz konusu kredi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'na teşekkür etti.

Ülke genelindeki ekonomik krizin ise nasıl aşılacağı merak ediliyor. Son haftalarda iflas sayısında korkutan artış var. Edinilen bilgilere göre konkordato ilan eden firmaların sayısı da zirveyi gördü.

En son iflas eden firmalara ise 40 ülkeye ihracat yapan bir dev eklendi. 1980 yılında kurulan firma elektrik sektöründe faaliyet gösteriyor. Şalt cihazlarında sektörün lideri konumunda olan ünlü Türk firması Elimsan 1 yıl önce konkordato ilan etmişti. Elimsan Kocaeli ilinde faaliyet gösteriyordu.

Suudi Arabistanlı ortağın sermayesi ile hacizden kurtulan Elimsan'da işler yolunda gitmedi. Firma resmen iflas etti. Bir zamanlar 300'den fazla çalışanı olan firmada enteresan bir olay yaşandı. İflas eden firma 200 çalışanını kovdu.

İşçilerin aylardır maaş almadığı öğrenildi. Ayrıcı bahsi geçen işçilerin tazminatlarını da alamadığı öğrenildi. Çalışanlar ise mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (50)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri