1936'da Dedesinin İmalatına Başladığı Bıcakları Torunu İnternetten Satıyor

Osmaniye'nin ve Türkiye'nin sayılı bıçak markalarında Ali Umuş bıçaklarını 3. nesil olarak devam ettiren Ali Umuş, 1996 yılında dedesinin başlattığı bıçakçılığı 'Ali Umuş Bıçakları' olarak internet üzerinden Türkiye’nin dört...

Osmaniye'nin ve Türkiye'nin sayılı bıçak markalarında Ali Umuş bıçaklarını 3. nesil olarak devam ettiren Ali Umuş, 1996 yılında dedesinin başlattığı bıçakçılığı 'Ali Umuş Bıçakları' olarak internet üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına pazarlıyor.

Kendisinin 28 yaşında olduğunu ve severek bu mesleğe babasının yanında başladığını belirten Ali Umuş, ”Dedem Ali Umuş 14 yaşında dönemin meşhur bıçak ustası Ahmet ustanın yanında çırak olarak başlamış. Ali Umuş markasının temelleri 1936 yılında Osmaniye Haraz mahallesinde küçük bir atölyede atılmış. Dedemden sonra babam Süleyman Umuş ve şunda da işin başında ben bulunuyorum. İletişim teknolojisinin gelişmesine paralel olarak kendimizi çağın gereksinimlerine ayak uydurduk. Şuandaki atölyemizde günlük 10 personel ile 500 bıçak üretecek kapasiteye geldik.” dedi.

Türkiye’nin her yerinden müşterilerinin olduğunu belirten Umuş, “İnternet üzerinden online satış sistemi ile Türkiye’nin her yerine bıçak satıyoruz. İnternette, ürettiğimiz bıçakları gören ve yerinde görmek için bize gelen müşterilerimiz ürünümüzü beğenip dostlarına hediye olarak almaktadır. Şuanda Avrupa’dan şehrimize gelen birçok hemşehrimiz dönerken oradaki dostlarına Ali Umuş bıçaklarının hediye olarak götürmekte. Ben 3. nesil olarak devam ediyorum ve kısmet olursa bu markayı çocuklarıma geliştirerek devretmek için çalışıyoruz." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri