19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Konya’da yapılan kutlama etkinliklerde gençler renkli görüntüler oluşturdu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Konya’da yapılan kutlama etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda devam etti. Etkinliklere Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Garnizon Komutanı Alaeddin Örsal, AKP Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Ali Öztürk, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Tayland Surin Rajabat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Achara Phanurat ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikler büyük beğeniyle izlendi. Program çerçevesinde ilk ve orta dereceli okullar ile Selçuk Üniversitesi’nde öğrenim gören gençlerin hazırladığı halk oyunları gösterisi, spor gösterileri ve çeşitli etkinlikler izlendi.  Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları ile spor müsabakalarında başarı gösteren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, şehit yakınlarına ve malullere devlet ödünç madalyası verildi. Madalya töreni sırasında şehit Burhan Küçükkartal’ın annesi Makbule Küçükkartal gözyaşlarına hakim olamadı. Devlet övünç madalyası alan şehit yakınları ve malullerin isimleri ise şöyle: “Şehit Bayram Bulat’ın oğlu Ramazan Bulat, Şehit Mehmet Yıldırım’ın babası Ali Yıldırım, Şehit Murat Uçar’ın babası Mehmet Uçar, Şehit Selam Kemer’in babası Abdullah Kemer, Şehit Hasan Şahin’in babası Durmuş Şahin, Şehit Murat Doğru’nun babası Ali Doğru, Maluller Gürgül Işık, Selami Atilla, Ramazan Laledere, Serdar Ülker, Hasan Kocamaz, Ersoy Karaman ve İbrahim Lale.”
Yapılan çeşitli gösterilerin izlenmesinin ardından sporcu gençler Akşehir’den koşarak getirdikleri Batı Cephesi karargahında dalgalanan Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına, Vali Aydın Nezih Doğan’a teslim etti.
BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİN 91. YILI
Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bundan tam 91 yıl önce yanan bağımsızlık meşalesinin bir daha hiç sönmemek üzere yanmaya devam ettiğini belirtti. Türk milletini tarih sayfasından silmek isteyenlerin 19 Mayıs 1919 günü yakılan bu meşale ile buna güçlerinin yetmeyeceğini anladıklarını söyleyen Halil Şahin, “Anadolu insanının özgür yaşama arzusunun önünde hiçbir mahkum düşünce duramaz. Çünkü bu bağımsızlık ateşi milletimizin yüreğinde yanmaktadır” dedi. 19 Mayıs’ın gençlik, gençliğin de gelecek olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Şahin, milli iradenin her zaman hakim olması için gençlere büyük görev düştüğünü belirtti. Türk bayrağının rengini, gençlerin kanında dolaşan kandan aldığının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenlerin asla yorulmayacağı söylenmiş. Gençlerimizde bu ışığı görüyor, geleceğimizin parlak olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri