19 Mayıs Gençlik Bayramı mesajları

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. 19 Mayıs nedeniyle yayımlanan kutlama mesajlarında, bayramın anlam ve önemine vurgu yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Akyürek, mesajında, ““Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da, Türk milletinin dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi verdiğini hatırlatarak, “İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır” dedi.
KONUK: TÜRK ÇİFTÇİSİ DİNAMİZMİNDEN BİRŞEY KAYBETMEDİ
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk,  genç cumhuriyetimizin asli unsunu Türk çiftçisinin gençliğinden ve dinamizminden, mücadele azmi ve kararlılığından bir şey kaybetmediğini belirtti. Konuk, “Gelecek genç nesiller için istikbali garantide, istiklalini ekonomik bağımsızlıkla taçlandırmış bir Türkiye için üretmeye devam ediyor” dedi. Türk çiftçinin 90 yıl önce çıkılan yolculuğu başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Konuk, “İstiklal Harbi meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 90 yıldır olduğu gibi gönlümüz hep genç, elimiz nasırlı, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez de, 19 Mayıs mesajında, Türkiye’nin her alanda gelişmesi için eğitimli, girişimci ruhla yetişmiş gençlere ihtiyacının olduğunu söyledi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, “Ülkemizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır” değerlendirmesini yaptı.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, Türk gençliğinin emanete en güzel şekilde sahip çıkacağına inandığını belirtti.
Konya Bahçeşehir Koleji Kurucu-Müdürü Nurettin Ok da, 19 Mayıs’ın tarihsel olarak anlamının büyük olduğunu vurguladı. Nurettin Ok, “Bu tarihle birlikte Türk Milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın sonsuza kadar işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır” dedi. 
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Veli Demir ise, 19 Mayıs’ta başlatılan ve emperyalizme karşı yürütülen mücadelenin amacının ulusal egemenlik esasına dayalı bağımsız bir Türk devleti kurmak olduğunu hatırlattı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri