19. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, “Terörün her türüyle mücadele, insanlığın kendi vicdanına karşı vazgeçilmez bir borcudur. Türkiye’deki terör eylemlerine sessiz kalan herkes bu terörün...

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, “Terörün her türüyle mücadele, insanlığın kendi vicdanına karşı vazgeçilmez bir borcudur. Türkiye’deki terör eylemlerine sessiz kalan herkes bu terörün ortağıdır. Bizim kardeşliğimiz bu terör belasını da, silahları da toprağa gömmeye yeter” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü 19. Geleneksel Tüketici Ödülleri törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Çiftçi, Ankara’da yaşanan saldırıyla ilgili olarak, “Geçen hafta Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Terörü bir kez daha lanetleyip, kınıyorum. Türkiye olarak her zaman terörün insanlık suçu olduğunu, hangi gerekçeyle, neden yapılmış olursa olsun, bütün insanlığa karşı bir bilinçle karşı durulması gereken insanlık suçu olduğunu hep söyledik. Terörün her türüyle mücadele, insanlığın kendi vicdanına karşı vazgeçilmez bir borcudur. Türkiye’deki terör eylemlerine sessiz kalan herkes bu terörün ortağıdır. Bugün milletçe gösterdiğimiz birlik ve beraberlikle birlikte yaşama kararlılığımızı bir kez daha sergiliyoruz. Bizim kardeşliğimiz bu terör belasını da, silahları da toprağa gömmeye yeter. Bizim kardeşliğimiz, kim ne derse desin, kim hangi ihanet içerisinde olursa olsun biz yolumuza birlikte devam edeceğiz. Demokrasi, hukuk ve sağlam iradeyle tüm engelleri aşacak ve bu yolculuğa millet olarak birlikte devam edeceğiz. Hiçbir zaman ülkemiz için çalışmaktan bir bütün olarak vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüketimin toplumların yaşama biçimlerini, sosyal ve kültürel değerlerini belirleyen bir kavram olduğunu kaydeden Çiftçi, şunları söyledi:

“Bu dönemde ne yazık ki insanoğlu dünyayı tüketilecek bir nesne olarak gördü. Aslında dünyayı çocuklarımıza bırakacağımız bir emanet gözüyle bakmamız gerekiyor. Bu nedenle bilinçli tüketim derken, hem tüketici açısından maksimum faydayı hem de dünyanın kaynaklarını doğru, adil, sürdürülebilir bir şekilde kullanmayı anlamalıyız. Bugün dünya ticari sistemi, daha fazla tüketmek üzerine kuruludur. Bu durum ise tüketimin 2 farklı yönünü ortaya koymaktadır. Birincisi, böyle bir ortamda tüketicilerin bilinçli bir şekilde kendisine en uygun mal ve hizmet seçimlerini yaparak ihtiyaçlarını karşılaması, ikincisi; gerek kendi toplumumuzda gerekse dünya da sürdürülebilir kalkınmayı ve refahı sağlayacak tüketim yapısını tesis etmektir. Her iki durumda bizi bilinçli tüketim kavramına götürmektedir. Bilinçli tüketim, dünyadaki sınırlı kaynakları ölçülü kullanmanın, doğayı korumanın ve gelecek nesillere daha iyi bir dünyayı bırakmanın teminatıdır. Tüketicinin korunması bizim toplumumuzun gündeminde yüzlerce yıldır yer almaktadır. Anadolu coğrafyasında 12. yüzyıldan beri kaliteli üretim kavramı ticari hayatın içerisinde yer almaktadır. Ahilik geleneğinin ticarete getirdiği ilke ve uygulamalar dünyada ilk örnektir. Ahilikte, kaliteli üretim yaparak kazanmak esastır. Haksız rekabet yerine karşılıklı yardım ve sosyal dayanışma esaslarına bağlı kalınmıştır. Dünyada tüketici haklarını koruyan ilk kanun Osmanlı devleti zamanında çıkarılmıştır.”

Çiftçi’nin açıklamasının ardından 2015 yılının bilinçli tüketicilerine ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından program sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri