19 + 23 = 42 KONYASPOR

Konyaspor'un kökünü asla Beşiktaş sempatisine kaydırıp, köklü geçmişimizi Beşiktaş uydusu haline dönüştürmeyelim. 1923 kuruluş tarihimiz, Konya'nın 42'sini de sunan tılsımlı bir şifreye sahip. 19 + 23 = 42 Torku Konyaspor!..

KONYASPOR'A YAKIŞACAK

Konya, 2015-16 sezonunda tarihi günlere sahne oluyor. 2015 Ekim'inde evsahipliğini yaptığımız A Milli Takım maçlarında, Nalçacı-Nalçacılılar lokomotifliğindeki taraftarlarımızın müthiş tribün enerjisiyle Ay-Yıldızlı ekibimizi Fransa 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne taşıdık. Bu zafer günlerinde stad çevresindeki poster donatımları, seyirci düzeni, Tarihi A Milli Futbol Takımı Sergisi ile tüm Türkiye'nin takdirini kazandık. Televizyonlarda günlerce Konya'nın Milli Takım maçları organizasyonundaki başarılarından bahsedildi. Bu başarılı evsahipliğimizde başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, ekibi ve tüm Konya dinamiği mükemmel bir planlama ve çalışmaları ile büyük iş çıkardı.

Şimdilerde de Konya'da tarih yazılıyor. Son 2-1'lik Fenerbahçe galibiyetimizle Torku Konyaspor'un Avrupa yolu ardına kadar açıldı. Bu başarılı deparın teknik mimarı Aykut Kocaman'dır.  Ancak, Aykut Kocaman'a çok rahat çalışma imkanı sağlayan, kulüp yönetiminde finansal boyutuyla da çok sağlıklı bir işleyiş tesis eden, Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve yönetimini de özel olarak kutlamak isteriz. Fenerbahçe galibiyetimiz sıcaklığını korurken Başkan Ahmet Şan'ın, "1981 kuruluş değil, geçmişteki iki Konyaspor'un birleşme tarihidir. Konyaspor'un kuruluş tarihini 1923 olarak tescil ettireceğiz. 100. Yılımıza şampiyonluk hedefiyle gireceğiz. İlk Genel Kurulumuzda bunu devreye sokacağız" türünde bir açıklaması oldu.

1923 TÜRKİYE - 1923 TORKU KONYASPOR VİZYONU

Başkanın bu açıklaması bizi çok heyecanlandırdı. Türkiye'nin kuruluş tarihi ile aynı tarihi paylaşmak her kulübe nasip olmaz. 1923 Türkiye - 1923 Torku Konyaspor!.. Bu tarihi açıklama ile birlikte tıpkı Türkiye gibi, "Konyaspor 2023 Vizyonu"na sahip olduk. Geçtiğimiz günlerde hemşehrimiz Ömer Altay, 40 yılı aşkın sürede oluşturduğu spor müze-kütüphanesinin envanterinde yeralan Torku Konyaspor’un ilk resmi belgesini İstanbul'da gün ışığına çıkardı. Yeşil-Beyazlı kulübümüzün eski Türkçe matbu baskı ilk nizamnamesinin aslı ile köklü bir çınar olan Torku Konyaspor’un 1923’deki temel yapı taşına, günü gününe kuruluş tarihine ulaşılmış oldu. Altay, muhtemelen ecnebi bir koleksiyonerden günümüze kalan kulübümüzün ilk nizamnamesinin şimdilik kendisinin emanetinde, Torku Konyaspor'a ait olduğunu, ayrıca her daim kulübümüzün hizmetinde olduğunu belirtiyor.

HARİKA KURULUŞ TARİHİ: 19+23 = 42 TORKU KONYASPOR!..

Tüm Türkiye'ye örnek, Nalçacı-Nalçacılılar milli taraftar ordumuzun da armamızdaki 1981 birleşme tarihinin 1923 resmi kuruluş tarihine çekilmesi konusunda büyük duyarlılığı var. Dünya'da yüzlerce emsali var. İki kulüp birleştiğinde kuruluş tarihi eski olan esas alınır. 1923 doğumlu Konya İdmanyurdu - 1966 doğumlu Konyaspor birleşmesi aceleye getirildiği için 1923 malesef ıskalandı. O günlerde, isim Konyaspor olurken, renklerimiz Yeşil-Beyaz ve kuruluşumuz 1923 olarak sorunsuz tescil edilebilirdi. Torku Konyaspor armamızda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi 1923'ü görmek istiyoruz. Spora İdman, sporcuya idmancı, kulübe yurt-yuva denildiği günlerde, şehrimizin ileri gelenleri 1923'deki takımı Konya'nın, şehrimizin takımı olarak kurarken, beyazı aklık-paklık, yeşilimizi de Mevlana Türbesi'nin kubbei hadrasından aldılar. Eski siyah-beyaz renkler ise hepimizin malumu Beşiktaş esintisidir. Konyaspor'un kökünü asla Beşiktaş sempatisine kaydırıp, köklü geçmişimizi Beşiktaş uydusu haline dönüştürmeyelim. Üstelik, armamıza nakşedeceğimiz 1923 kuruluş tarihimiz, Konya'nın 42'sini de sunan tılsımlı bir şifreye sahip. 19 + 23 = 42 Torku Konyaspor!..

SPOR KÜTÜPHANE VE MÜZESİ KONUSU

Bu arada yükselişe geçen Konya Sporu'nda bir başka konuya dikkat çekmek istiyorum. Bilirsiniz Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'e karşı, lafımımızı eğip bükmeden her daim dürüst yaklaşımda bulunduk. Allah için Torku Arena'nın Konya'ya kazandırılmasında gecesini gündüzüne katıp çalışmasını da hep takdir ettik. Dünya harikası, Konya Büyükşehir Torku Arena'nın şehrimize kazandırılmasında en büyük emek sahibi, bir anlamda stada mührünü vuran kişidir. Başkan Akyürek ve ekibi son derece kısa zamanda büyük bir eser kazandırırken bir konuda zaafiyet yaşandı. Biliyorsunuz stadımızda Spor Kütüphanesi ve Müzesi açılacaktı. 2 ayda bitecek iş 2 yılı aşkın sürede sürüncemede. Ömer Altay'ın yaklaşık 40 yılda oluşturduğu, atletizmden futbola, güreşten tekvandoya tarihi yerli-yabancı 10 bine yakın sportif kitap, belge ve orjinal fotoğraf ve arşivinden oluşan Spor Kütüphanesi'nin önemli bir bölümü İstanbul'dan Konya'ya taşındı. Ayrıca, madalyalar, formalar, rozetler, efemeralar da Konya'da Olimpiyat, Dünya Kupası gibi uluslararası spor kültürüne katkı sunacak müze objeleri de yeralacak. Hepimiz Spor Kütüphane ve Müzesi'nin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Devasa stadyumu bitirip hizmete açtık. Spor Kütüphanesi-Müzesi'nin stadyumdaki yeri tahsis edildi ama belediyede hangi birime takıldı bilmiyorum dört duvarı, zemini düzenleyip müzeyi bir türlü Konya'ya kazandıramadık. Bu mütevazi işin sürüncemede kalması, başkanın yüksek temposuna yakışmıyor. Tahir Başkan bu konuya bir el atarsa, raf-dolap- sergileme düzeni 2 ayda kotarılıp, Haziran-Temmuz gibi Türkiye'nin ilk Spor Müze ve Kütüphanesi'ni Konya'da yeni stadımızda hizmete açılabilir.

6. ÇOCUK SPOR OYUNLARI'NDA TRİBÜNLER DOLMALI

Bir çift sözüm de, Konya Rumi Uluslararası Çocuk Spor Oyunları için olacak. Organizasyon kurumlaştı 6. yaşına giriyor. 20 Nisan 2016 günkü açılış, Torku Konyaspor - Fenerbahçe kupa yarı final maçı ile aynı günde olacak. İstanbul'dan gelecek medya temsilcileri de bu açılışta yeralacağı için Uluslararası Konya Çocuk Olimpiyatlarımızın açılışı daha görkemli olacak. Dünya çocuklarının atletizm, tekvando, bisiklet, halter ve karate dallarındaki müsabakaları ile Konya 3 gün boyunca olimpiyat şehri oluyor. Ancak, Belediyemiz, Valilik ve Milli Eğitim koordinasyonu ile yarışma günlerinde ilköğretim okullarındaki çocuklarımızı tıpkı açılışta olduğu gibi spor salonlarına taşıyalım. Konya ve dünya çocukları kaynaşsın, tribünler boş kalmasın. Bu birlikteliği tesis ederek, uluslararası sevgi, kardeşlik ve coşku, Mevlana şehri Konya'da yine zirve yapsın.

RECEP ÇINAR merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri