18 yıl sonra aynı kabus

Konyaspor, tarihinde en kötü ikinci sezonunu geçirdi

Konyaspor, tarihinde en kötü ikinci sezonunu geçirdi. Süper ligde, ilkinde 5, ikincisinde 6 ve bu sezon ise sadece 1 sezon ligde kalabilen Kartallar, istatistikleri de zorlayarak, en az maç kazanan,. En az gol atan ve en çok berabere kalan takım oldu.

Son üç yılda iki kez küme düşme şanssızlığını yaşayan Konyaspor, 1988-89 sezonunda ilk kez çıktığı 1. ligde, 5 yıl dayanabildi.. Yeşil-beyazlılar, 16 takımla oynanan ligde, o dönem 16 puanla son sırada yer alarak kendisini 2. ligde buldu.. Kartallar, o yıl; 2 galibiyet, 10 beraberlik ve 18 yenilgi alırken, attığı 29 gole karşılık 85 gol yedi. Galatasaray’ın 66 puanla şampiyon olduğu o dönemde Konyaspor ile birlikte 27 puanlı Aydınspor ve 29 puanlı Bakırköyspor küme düşen diğer iki takım oldu. Konyaspor, 85 golle en çok gol yiyen, Aydınspor 23 golle en az gol atan, Galatasaray ise 74 golle en çok gol kaydeden ve 21 golle en az gol yiyen takım ünvanını elde etti.

Konyaspor, ikinci kez küme düştüğü 2008-2009 sezonunda ise, en iyi dönemini geçirmesine karşın son hafta da gol farkıyla kendisini Bank Asya 1. ligde buldu. 18 takımla yapılan ligde Kartallar, o dönem lig sonunda 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 16 yenilgi aldı.. Konyaspor attığı 35 gole karşılık kalesinde de 46 gol gördü. 38 puan toplayan Konyaspor, 16. sırada yer alırken, 29 puanlı Kocaelispor ve 22 puanlı Hacettepe lige veda eden diğer takımlar oldu. Ligde o sezon, en çok golü 71 puanla şampiyon olan Beşiktaş 60 golle atarken, Fenerbahçe’de 60 gol atarak zirvede yer aldı. Ligde 66 puanla 2. sırada bulunan Sivasspor 28 golle en az gol yiyen, Kocaelispqor 73 golle en çok gol yiyen ve Konyaspor 35 golle en az gol atan takım olarak istatistiklerde yer aldı. Gençlerbirliği ve Denizlispor 38 puan ve gol farkıyla ligde kalırken, Ankaragücü ise, 39 puan topladı.

Kartallar, bir yıl aradan sonra çıktıkları Süper ligde bu dönem ise bir yıl dayanabildi.. Lig boyunca yönetimin ve teknik adamların yaptığı yanlışlar sonucu sadece 4 galibiyet, 12 beraberlik ve 18 yenilgi alan Kartallar, attıkları 28 gole karşılık kalelerinde ise 49 gol gördü. 18 takımlı ligde, 29 puanla 17. sırada yer alan Konyaspor, 4 galibiyetle en az maç kazanan, 12 beraberlikle en çok berabere kalan ve 28 golle de en az gol takım ünvanını elde etti. Fenerbahçe’nin 82 puanla şampiyon olduğu ve Trabzonspor’un da aynı puanla ligi 2. sırada bitirdiği bu sezon, 26 puanlı Bucaspor ve 23 puanlı Kasımpaşa düşen diğer takımlar oldu. Fenerbahçe, 84 golle en çok gol atan, Trabzonspor ise 23 golle en az gol yiyen takım olarak tarihe geçerken, üç büyüklerden Beşiktaş ligi 54 puanla beşinci ve Galatasaray ise 46 puanla 8. sırada kapattı. Galatasaray böylece Avrupa kupalarına katılamazken, Türkiye kupasını kazanan Beşiktaş ile birlikte ligi 3 ve 4. sırada bitiren Bursaspor ve Gaziantepspor Yurdumuzu yeni sezonda Avrupa ligi, Fenerbahçe ile Trabzonspor ise şampiyonlar liginde temsil edecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri