18 Mart’ta zor 90

Konyaspor, Bank Asya 1. Ligdeki 3. maçında Çanakkale virajında. Yeşil-beyazlılar, bugün saat 20.30da oynanacak mücadeleye kazanmak için çıkacaklar. Kartalda önemli bir eksik yok


Bank Asya 1. ligde sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve ilik iki hafta sonunda 4 puanla 5. sırada yer alan Konyaspor, bugün deplasmanda zirvenin diğer iddialı takımlarından Çanakkale Dardanelespor ile karşılaşacak. Çanakkale 18 Mart stadında yapılacak maça saat 20.30’da başlayacak. Maçı FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli yönetecek. Dereli’nin yardımcılıklarını Seçim Demirel ve Ümit Ramazan Konanç yaparken, maçın dördüncü hakemi Kadriye Gökçek.
Kartallar, Gaziantep’in ardından ikinci deplasman galibiyetini almak için çıktıkları Çanakkale seferinde son çalışmayı dün Dardanel tesislerinde ter idmanı olarak yaptılar ve dinlenmeye çekildiler. Çanakkale Tusan otelde kamp yapan yeşil-beyazlılar’da  Koray İçten ve Uğur Akdemir’in yanısıra İzmir’de başarılı bir menisküs operasyonu geçiren Ramazan Kahya bugün yine forma giyemeyecekler. 20 kişiden oluşan kafileye dahil olan yeni transfer Mehmet Şen’in ise antrenman eksiği nedeniyle oynamasının ise zor olduğu öğrenildi.  Mehmet Şen ile birlikte muhtemelen genç futbolcu Recep Aydın tribüne çıkacak. Konyaspor teknik adamlarının, yeni transferlerden Dursun’a ise maçın durumuna göre ilerleyen dakikalarda oynama şansı verebilecekleri öğrenildi.   Konyaspor’un, Dardanelspor maçı kafilesinde şu isimler bulunuyor: Abdulvahit Karacabey, Branimir Poljac, Eser Yağmur, Erdal Kılıçaslan, Ferdi Başoda, Görkem Görk, Haluk Tanrıseven, Kaue Da Silva, Mehmet Ayaz, Mehmet Şen, Ömer Hacısalihoğlu, Dursun Karatay, Recep Öztürk, Recep Aydın, Tayfun Türkmen, Uğur Yanıkdemir, Ufukhan Bayraktar, Umut Kekilli, Volkan Koçaloğlu, Yusuf Kurtuluş.
GALİBİYET PRİMİ 2 BİN TL
Konyaspor’da Çanakkale maçının galibiyet priminin de 2 bin TL olarak belirlendiği belirtildi. Bilindiği gibi Gaziantep deplasmanında alınan galibiyetin ardından primler soyunma odasında dağıtılmıştı. Yeşil-beyazlılar; yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcusuyla puan için kenetlendi. Basın sözcüsü Güven Öten, Çanakkale’yi yenerek seri başlatacaklarını açıkladı ve 3 puanla dönmemeleri içini biri neden olmadığını, Konyaspor’un bunu gerçekleştirecek güce sahip olduğunu vurguladı.. Takım kaptanı Tayfun da umutlu konuştu ve “Çanakkale dephlasmanından puanla dönerek Erciyes beraberliğini telafi edeceğiz” dedi.   Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, yaptığı açıklamada, yeni takım olduklarını ve adaptasyon sürecinde puan kayıplarının normal olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta Erciyesspor karşısında çok önemli 2 puandan olduklarını ifade eden Özkara, “Erciyes maçında direklere takıldık. Kayıpları telafi edecek güce sahibiz” dedi. Özkara, Çanakkale Dardanelspor’un çok genç ve mücadeleci bir kadroya sahip olduğunu kaydetti ve maz-çın her iki takım içinde zor geçeceğini, galibiyetten başka bir düşünceleri olmadığını dile getirdi.
BANK ASYA’DA 7 MAÇ VAR
Bank Asya 1. ligde 3. hafta maçlarına bugün oynanacak 7 karşılaşmayla devam edilecek. Dün yapılan Boluspor-Kocaelispor maçıyla açılan perde yarın yapılacak Adanaspor-Çaykur Rizespor maçıyla kapanacak. Bu maç saat 20.30’da başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Ligde günün ilk maçı saat 16.00’da Samsunspor ile zirvenin iddialı takımlarından Mersin İdmanyurdu arasında yapılacak. Bu maçın sonucu kendileri kadar diğer takımlar açısından da büyük önem taşımakta. Mersin’in puan kaybetmesi, akşama yapılacak maçlarda zirve mücadelesi verecek takımlar için moral dopingi olacak. Bank Asya 1. ligde günün diğere maçları saat 20.30’da başlayacak. Gaziantep’te. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Orduspor  Kayseri’de ise Erciyesspor – Kartalspor mücadele edecek. Şampiyon adaylarından Altay’ın rakibi; Karabükspor. İzmir’in bir diğer takımı Karşıyaka ise Giresun deplasmanında puan arayacak. Lider Bucaspor, sahasında Hacettepe’yi konuk edecek.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri