"17 Ve 25 Aralık, Son Yüzyılın En Büyük Yolsuzluk Operasyonudur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Amasya Adliye Sarayı giriş kapısı önüne 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.17 ve 25...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Amasya Adliye Sarayı giriş kapısı önüne 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili 53 kişi hakkında savcılığın verdiği takipsizlik kararına tepki gösteren CHP’liler Amasya Adliye Sarayı önüne siyah çelenk bırakarak açıklama yaptı.

CHP Amasya İ Başkanı Hüseyin Duran, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının son yüzyılın en büyük yolsuzluk operasyonu olduğunu belirtti.

Açılan yolsuzluk davalarının kirli bir adaletle kapatılmak istendiğini savunan Hüseyin Duran, “İstanbul Başsavcılığı, işadamı Reza Sarraf, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kağan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin hakkında takipsizlik kararı verdi.

Bu bağlamda 17 ve 25 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararının AKP'nin Yeni Türkiye'sinde hırsızlığın meşru, soruşturmanın ise gayrimeşru olduğu tescillenmiştir. Karar, kararı verenlerin boynuna asılmış bir utanç tasması olarak kalacaktır. 17 ve 25 Aralık soruşturması hakkında verilen takipsizlik kararı yargı-siyaset, kirli ittifakın en çarpıcı örneğidir. Hangi vicdan tapelerdeki rüşvet pazarlıklarını teknik takibe takılan ve görüntülenen para dolu çantaları yatak odalarındaki para sayma makinelerinin, ayakkabı kutularında çıkan milyon dolarları izah edecektir.

Ama unutulmasın ki, hukuku çiğneyerek iktidar talimatı altında yargı yetkisini kötüye kullanan ve bu suçu örtbas edenlerde bu davranışlarının hesabını hem ilahi adalet önünde, hem de halkın önünde bir gün mutlaka vereceklerdir.” dedi.

Başkan Duran CHP’liler olarak Türkiye’de yolsuzlukların ve haksızlıkların olmamasını istediklerini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri