17. Türk Tarih Kongresi, Ankara'da Başladı

Atatürk’ün direktifleriyle 1932 yılında başlatılan ve belirli aralıklarla günümüze kadar ulaşan Türk Tarih Kongresi’nin 17.’si bugün Ankara’da başladı.    ATO Congresium’da 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Atatürk’ün direktifleriyle 1932 yılında başlatılan ve belirli aralıklarla günümüze kadar ulaşan Türk Tarih Kongresi’nin 17.’si bugün Ankara’da başladı.

    ATO Congresium’da 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongreyi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu organize etti. Bilim dünyasında özel ve önemli bir yeri olan Türk Tarih Kongreleri yeni buluşları ve bilimsel konuları yaymak ve tanıtmak amacıyla başlatıldı.

    Kongreler, Türk tarihi ile Türkiye tarihinin önemli olaylarının aydınlatılmasına büyük katkılar getirdi, ülkeler ile insanlar arasındaki kültürel bağların kurulmasına ve geliştirilmesine de olumlu katkılar sundu.

    Cumhurbaşkanlarının himayesinde sürdürülen Tarih Kongreleri’nin 17.'si bugün yurtiçi ve yurtdışından 249 bilim insanının katılımıyla Ankara'da başladı.

    Açılış töreni saat 10.30’da gerçekleştirilen kongrede çalışmalar; eski Anadolu Uygarlıkları, Orta Asya ve Kafkasya Tarihi, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Tarihi, Osmanlı Tarihi, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Taşköprülüzade Çalışmaları seksiyonları olmak üzere 6 seksiyonda sürdürülecek.

Üç günde tamamlanacak bütün seksiyonların çalışmaları ATO Congresium dâhilindeki salonlarda yürütülecek.

    Kongre bildirilerinin sunumlarına bugün saat 14.00’de başlandı, diğer günlerde ise sunumlar saat 09.30’da başlanacak. Konuşma süreleri tüm seksiyonlarda 20 dakika, tartışma süresi 10 dakika olarak belirlendi. katılımcılar için kongrenin dili Türkçe ve İngilizce olarak belirlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri