17 Küçükbaş Hayvanı Çaldılar, Kiraladıkları Aracı Vermeyince Yakalandılar

Bursa’da 17 küçükbaş hayvanı çalan şahıslar kiralık araçtan yola çıkan ekiplerce yakalandı. Edinilen bilgiye göre; Bursa İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma imdat ihbar hattını arayan M.K. isimli şahıs, İnegöl İlçesi Hocaköy...

Bursa’da 17 küçükbaş hayvanı çalan şahıslar kiralık araçtan yola çıkan ekiplerce yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Bursa İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma imdat ihbar hattını arayan M.K. isimli şahıs, İnegöl İlçesi Hocaköy Mahallesinde bulunan B.G. isimli şahsa ait ağıldan bakıcısı olduğu 17 adet küçükbaş hayvanın çalındığını bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Jandarma olay yeri inceleme birimi ile diğer ilgili ekipler tarafından yapılan inceleme sonucunda; hırsızlık olayını, son günlerde yanlarında bir kız çocuğu ile birlikte suç mahalline keşif amaçlı gelen ve geçmişe dayalı hırsızlık olaylarına karışan İ.O. ve N.B. isimli şahıslar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği belirlendi. Ardından şüphelilerin fotoğrafları M.K.’ya teşhis ettirilerek hayvan alışverişi için olay yerine gelen şahıslarla aynı şahıs oldukları tespit edildi.

Olayla ilgili İnegöl’de yapılan araştırmada; şüpheli İ.O. ve N.B.’nin İ.V. ve İ.S. ile araç kiraladıkları belirlendi. Ancak aracı zamanında teslim etmemeleri nedeniyle N.B.’nin Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı anlaşıldı. Çalınan hayvanların ise kiralanan araçla şüpheliler tarafından Bursa’ya nakledildiği tespit edildi.

Hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen İ.O., İ.V., İ.S. ile, olayda birlikte hareket ettikleri E.A. ve ihbarda bulunan M.K. isimli şahıslar yakalanarak elde edilen deliller ile birlikte adli makamlara sevk edildi. Şüpheli İ.O. adli makamlarca tutuklanırken, diğer 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu kapsamda hayvan ve sürü sahiplerinin özellikle 24.00-06.00 saatleri arasında hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri