16 yaşında şampiyon

Güney Korede düzenlenen Şampiyonada üstün performans sergileyen Selçuklu Belediyespor Tekvando takımı sporcuları madalya ile döndü

Dürdane Altunel’in başarıları spor camiası tarafından büyük sevinçle karşılandı

 

Dünya Tekvando Şampiyonasında başarılı olan Selçuklu Belediyespor Tekvando Takımı sporcuları yurda döndüler. Güney Kore’nin Gyeongju kentinde düzenlenen Şampiyonada üstün performans sergileyen Selçuklu Belediyespor Tekvando takımı sporcuları madalya ile döndü. Tekvando Şampiyonasında Genç Büyükler Milli Takımda yer alan ve 80 kiloda dünya ikinciliğini kazanan Yunus Sarı, yine aynı kategoride 62 kiloda bronz madalyanın sahibi olan 16 yaşında ki Dürdane Altunel’in başarıları Konya’da spor camiası tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Konya’dan 16 ve 19 yaşlarında gençlerin dünya şampiyonasında bir tarih yazdıklarına dikkat çeken Tekvando Federasyonu Genel koordinatörü Ramazan Erçin, büyükler milli takımda Konya’yı ve Ülkemizi temsil eden değerli sporcuların şampiyonalarda ilk defa 6 madalya ile yurdu döndüklerini ifade ederek, büyükler kategorisinde 2 sporcunun Konya’dan çıkması bizler için ayrı bir mutluluk vermektedir dedi. Spora desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve Külüp yönetimine teşekkür eden Erçin, Tekvando Federasyonu Metin Şahin’e ve Tekvando Antrenöre Ali Şahin’e sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah olimpiyotlarda da aynı başarıyı göstereceğiz dedi.

Antrenörlerinin büyük katkılarının olduğunu ifade eden Tekvando dünya ikincisi Yunus Sarı ve dünya üçüncüsü Dürdane Altunel’de  hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu, bu amaçla daha yoğun bir şekilde maçlara hazırlanacaklarını belirttiler. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden sporcular Konya adına mutlu olduklarını söylediler. Selçuklu Belediyesi Uluslararsı Kongre ve Spor Merkezinde genç tekvandocularla hatıra fotoğrafı çektiren başarılı sporculara burada da çiçek takdim edildi.  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 16 yaşındaki Dürdane’nin Dünya 3.olmasının gurur verici olduğunu ve Dürdane’nin dünya şampiyonluğuna adım adım yürüdüğünü söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri