16 Nisan 15 Temmuz'un rövanşı değildir!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulunarak Saadet Partisini bazı kesimler ile birlikte göstermeye çalışanlara karşı önemli uyarılarda bulundu.

Böylesi dönemlerde bin düşünüp, bir konuşmanın daha doğru olacağını vurgulayan Karamollaoğlu,  özellikle referandum sürecinde bunun tam tersi bir durumun yaşandığını ve endişelerinin arttığını dile getirdi. Karamollaoğlu, “Evet demeyenleri PKK ile eş tutmak, FETÖ'cü olmakla suçlamak, 16 Nisan referandumunu 15 Temmuz'un cevabı veya rövanşı olarak tanımlamak büyük bir buhrandır” şeklinde konuştu.

MİLLETTEN ÖZÜR ALLAH'TAN AF DİLESİNLER

Şu husus iyi bilinmeli; Milletin temsilcilerinin hangi siyasi ekolde bulunursa bulunsun Saadet Partisinin dostu olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Saadet Partisi hiçbir zaman ne paralel ne üçgen gayrimeşru bir yapı ile işbirliği içinde olmamıştır. Bütün toplum tarafından kabul edilen bir konu. Devletin sinir uçlarına yerleşen yapılarla işimiz olmaz” diye konuştu. Karamollaoğlu, daha sonra şunları kaydetti:  “Omuz omuza gelmedik ve yürümedik. Son ana kadar onlarla birlikte çalışan ve girişim sonunda ayıkan mevcut iktidar partisi mensuplarının halkımızdan özür Allah'tan ise af dilemeleri gerekmektedir. Bu davranış bir erdem olacaktır.”

FETÖ VE PKK İLE AYNI SAFTASINIZ DEMEDİK

“Bütün farklı fikirlerle bir milletiz. İktidar partisi ile geçmişimizde ayrı bir dostluk var. Dost, acı söyler. Bunu da sadece hakiki dostlar yapar. Menfaat ve yalakalık için değil” diyen Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kutuplaşma, ülkemize ciddi manada zarar veriyor. İnsanlar giderek birbirine düşmanca davranıyor. İftiralar arttı. Biz, kimsenin safında değiliz. Geçmişte kimseyi de bu sebeple suçlamadık. Dolmabahçe'de gizli mutabakatlar imzalanırken HDP ile aynı saftasınız demedik. Çözüm sürecinde, Oslo görüşmelerinde ve İmralı'da görüşmeler yapılıp, masaya oturulurken  PKK ile aynı saftasınız demedik. Türkçe olimpiyatlarında paralel yapıya methiyeler düzenlenirken, devletin paraları parsel parsel bunlara sunulurken biz FETÖ ile aynı saftasınız demedik. Uyardık, yanlış yapıyorsunuz dedik dinletemedik. Şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz. Lütfen sözlerimize kulak verin diyoruz. Hak ve hukuktan başka kimsenin yanında durmadık, durmayız.”

merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri