15 Ülkeden Sorumlu Üst Yönetici Oldu, İşleri Uçaktan İdare Edecek

GSM operatörü Vodafone'un Türkiye üst yöneticisi Serpil Timuray, şirketin yeniden yapılanması çerçevesinde Ağustos ayında yapılan değişikle tepe yönetimine atandı.

GSM operatörü Vodafone'un Türkiye üst yöneticisi Serpil Timuray, şirketin yeniden yapılanması çerçevesinde Ağustos ayında yapılan değişikle tepe yönetimine atandı. Timuray, İngiltere merkezli Vodafone Grubu'nun 2 bölgeli yeni yönetim organizasyonunda; aralarında Türkiye, Hindistan, Mısır, Güney Afrika, Avustralya'nın bulunduğu 15 ülkenin yer aldığı Asya, Orta Doğu, Afrika ve Pasifik (AMAP) Bölgesi Üst Yöneticisi (CEO) oldu. Hem İstanbul, hem Londra'da ofisi bulunan Timuray, yıl başından itibaren yeni işi gereği çok uçacak.

Vodafone Türkiye, yenilenen üst yönetimiyle bir basın toplantısı düzenledi. Vodafone AMAP Bölge CEO'su Serpil Timuray ve Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, toplantıda şirketin Mart 2009'dan bu yana kat ettiği mesafeyi anlattı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Timuray, 1 Ocak itibarıyla başlayacağı yeni görevini nerede ve nasıl icra edeceği, merkez olarak hangi ülkeyi kullanacağı ile ilgili bir soru üzerine, sorumluluğu altında 15 ülke bulunduğunu ve bu yüzden sık sık uçması gerekeceğini ifade ederek espirili bir şekilde, "Daha çok uçaktan idare edeceğim. Öyle görünüyor." cevabını verdi. İşleri daha çok İstanbul ve Londra'da bulunan ofisten takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Timuray, toplantı başında Vodafone Türkiye üst yöneticisi olarak görev yaptığı 2009-2013 yılları arasında gerçekleştirdikleri başarıları anlattı. Bu durumun Vodafone'da 'Türk reçetesi' olarak adlandırıldığını aktaran Timuray, söz konusu dönemde Türkiye'nin en hızlı büyüyen mobil operatörü olduklarını ve toplam mobil gelirlerini 2 katına çıkardıklarını ifade etti. Mayıs 2008-Mayıs 2009 arasında 2,6 milyar TL olan toplam gelirlerini Mayıs 2012-Mayıs 2013 arasında 5,5 milyar TL'nin üzerine çıkardıklarına dikkat çekti. 11 puan pazar payı kazanarak, toplam gelir pastasından yüzde 30 pay almayı başardıklarını kaydetti. Müşteri servis kalitesine 12 milyar TL yatırım yaptıklarını ve nüfusun yüzde 99'un üzerinde kapsama aldıklarını belirtti.

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'te mevcut durumları hakkında bilgi verirken, yeni dönem ile ilgili düşüncelerini paylaştı. 2009-2013 Mayıs ayları itibarıyla abone sayısını en çok artıran GSM şirketi olduklarını öne süren Öğüt, 10 çeyrektir de aboneleri tarafından en çok tavsiye edilen operatör olduklarını da vurguladı. Öğüt, yeni dönem ile ilgili de şöyle konuştu:

"Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmeye devam edeceğiz. Odak segmentlerde dijital dönüşümü destekleyeceğiz. Kolay erişilebilir hizmetler ile müştelerimizin dijital hayata geçişini sağlayacağız. Bütünleşik veri kullanım teklifleri ile akıllı cihaz penetrasyonuna odaklanmaya devam edeceğiz. Kurumlara dijital dünyanın kapısını açacağız. Başta fiber olmak üzere yatırımlara devam edeğiz."

Vodafone Grubu, Ağustos ayı itibarıyla yeniden yapılanmaya giderek dünyayı; Avrupa ve AMAP olarak iki bölgeye ayırdı. Aralarında Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi nisbeten doygunluğa ulaşmış ve yüksek gelirli ülkelerin yer aldığı Avrupa Bölgesi'nin üst yöneticiliğine de Philipp Humm getirildi. Humm'un sorumlu olduğu bölgede Vodafone'un 122 milyon müşterisi bulunuyor ve bu bölgeden toplam 28,7 milyar İngiliz sterlini gelir elde ediyor. Serpil Timuray'ın sorumlu olduğu bölgede ise 281 milyon abonesi ile Vodafone'un müşterilerinin yüzde 70'i bulunuyor. İngiliz şirket bu bölgede topladığı ülkelerden toplam 15,4 milyar İngiliz sterlini gelir elde ediyor. Humm ve Timuray'ın üzerinde Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao bulunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri