15 Temmuz 28 Şubat’ın meyvesidir

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen Selçukya Şiir Akşamlarında bu kez gündem 15 Temmuz hain darbe girişimiydi.

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen Selçukya Şiir Akşamlarında bu kez gündem 15 Temmuz hain darbe girişimiydi. Selçukya Şiir Akşamları müdavimlerinden Şair ve Yazar Salih Sedat Ersöz'ün ev sahipliğini yapmış olduğu programın açılış konuşmasını yapan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, “Öncelikle bugün bizleri bahçesine davet ederek örnek bir misafirperverlik gösteren değerli hocam Salih Sedat Ersöz ve ailesine teşekkür ederim.15 Temmuz Darbe Girişimi 28 Şubat’ın meyvesidir. Süreçle tam manası ile hesaplaşmadığımız ya da yüzleşmediğimiz sürece tehlike devam ediyor. Bu yüzden, düşünce kuruşlarımız, üniversitelerimiz, stklarımız hatta aydınlar, entellektüeller, yazarlar, sanatçılar sosyal medya reytingi sağlayan komplo teorilerini , hedef saptırmaları , üç günlük menfaat sağlayan muhalif ya da taraftar sloganlarını bir yana bırakıp derinlemesine araştırma ve değerlendirmelere girişmek zorundadır” dedi.

Ev Sahibi Salih Sedat Ersöz'ün Selçukya şairlerine ithafen yazmış olduğu hoşgeldiniz şiiri ile başlayan program Kazim Öztürk,Hikmet Peker,Elife Mısral,Prof.Dr. Alaattin Aköz,Tayyar Yıldırım,Ahmet Şener,Hasan Ukdem,Remzi Samancı,Nesrin Sabuncu,Osman Uzunkaya,Hasan Karaca,Saliha Değirmenci,Devriş Ahmet Şahin,Gökhan Kalkan,Ayşe Karaca,Nazlı Akdağ,Nurcan Erdinç ve Şerife Eker'in okumuş olduğu 15 Temmuz ve Kahramanlık temalı şiirlerle devam etti. Mustafa Karaçelebi,Tayyar Yıldırım ve İbrahim Demirtaş'ın bağlama eşliğinde okuduğu türkülerle devam eden programda Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü şiire dair anektodlar anlattı. Ev Sahibi Salih Sedat Ersöz'e yemek,çay ve meyva ikramı için teşekkür eden Selçukya sakinlerinin günün anısına çektirdiği hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

HABER MERKEZİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri