140 bin yolcu garantili teleferik ihalesi!

AK Parti iktidarının gündemden düşmeyen garantili projelerine AK Partili Afyonkarahisar Belediyesi bir yenisini daha ekledi. Belediye yılda 140 bin yolcu garantili ihale düzenleyeceği ortaya çıktı.

AK Parti iktidarının Yap-İşlet-Devret modeliyle köprü ve otoyollara verilen garanti yolcu ve ödemeleri gündemden düşmezken, AK Partili Afyonkarahisar Belediyesinden benzer bir proje geldi. AK Partili belediyenin Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak teleferik için 27 Nisan’da yolcu garantili ihale düzenleyeceği ortaya çıktı.

226 metre yüksekliğindeki 1. Sit alanındaki tarihi kaleye yıllık 140 bin yolcu garantisi verilmesi soru işaretlerine neden oldu.

Habere göre ayda 11 bin 666 kişinin, günde ise en az 388 kişinin kullanması gereken teleferik için 25 yıl süreyle yüklenici firmaya işletilmesi için devredilecek. 

Projeye tepki gösteren CHP Afyon İl Başkanı Yalçın Görgöz, "Yap, işlet, devret modeliyle gerçekleştirilen yolcu garantili projelerin sonuçları ortada. 140 bin yolcu garantisini nasıl, neye göre verdiniz? Afyon’da yılın en az 6 ayı kış ve hava çok soğuk oraya insanlar ne zaman çıkacaklar? Biz bu yüzden yolcu garantisine karşıyız. Bölge Afyon'un ilk kurulan ve yerleşim yeri olan bir yer. Bu yüzden kale ve çevresi korunması gereken alan. Oraya büfe ve ticari tesis yapmak ne kadar etik? Tarihi dokuyu korumak çok önemli. Teleferik projesi bu haliyle yine yandaş bir müteahhite peşkeşten başka bir şey olmayacak" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri