14 yaşındaki genç semazen trafik kazasında can verdi

Konya Türk Tasavvuf Topluluğu'nun en genç üyelerinden semazen Emir Kağan Bektaş trafik kazasında vefat etti.

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne hazırlanan en genç semazenler arasında yer alan 14 şaşındaki Emir Kağan Bektaş geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre genç semazenin motorsiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Emir Kağan Bektaş'ın vefat haberi tüm sevenlerini yasa boğdu. Genç Semazenin vefat haberini Konya Türk Tasavvuf Topluluğu Vekili Postnişin Fahri Özçakıl, sosyal medya hesabından duyurdu. Özçakıl, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi. "Topluluğumuz sekreteri Ayşegül Bektaş ve idari personelimiz Necdet Bektaş'ın oğulları Semazen Emir Kağan Bektaş elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah." Emir Kağan Bektaş'ın çok yetenekli ve saygılı bir genç olduğunu kaydeden Özçakıl, "Emir Kağan ile daha dün birlikte sema töreninde birlikteydik. Şeb-i Arus törenlerine hazırlanıyordu. Topluluğumuzun en genç isimlerindendi. Ani ölümü hepimizi derinden üstü. Başımızın sağolsun. Annesine ve babasına sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

SEMA ESNASINDA ALLAH'I DÜŞÜNÜYORUM

Geçtiğimiz yıl sema törenlerine katılan genç semazen Emir Kağan Bektaş'ın söyledikleri yürek buruktu. Bektaş geçtiğimiz yıl verdiği verdiği röportaj da şunları söylemişti

Yaklaşık 4 yıldır sema yapan 14 yaşındaki Emir Kaan Bektaş ise ailesinin yönlendirmesiyle bu eğitimleri almaya başladığını, ilerleyen süreçte de sema yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Kadir Fidan da 3 yıldır sema yaptığına değinerek, "Semayı çok seviyorum. Semaya çıkınca Hazreti Mevlana ve Allah'ı düşünüyorum. Zaten sema yaparken Allah'ı zikrediyoruz. Bu şekilde de rahatlıyorum. İlerleyen süreçte de yapmak istiyorum." diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri