14 Yaşındaki Dağhan’ın Oyunu App Store’da

Akıllı telefonların rağbet göremeye başlamasının üzerine ortaya çıkan mobil uygulama geliştiriciler arasına, 14 yaşındaki Dağhan Ege Koç da katıldı.

 Mobil uygulamaların ilgi çekici hale gelmesi ve bu uygulamalar üzerinden ciddi kazançların sağlanıyor olması, birçok girişimciyi bu konuda harekete geçirdi. Mobil uygulama geliştiricilerin sayısı giderek artarken, bunlar arasında henüz çocuk yaşta olanlar da göze çarpmaya başladı. Dünya çapında, "Çocuk Girişimciler" adı verilen birçok uygulama geliştirici bulunuyor. Henüz çok küçük yaşlardan itibaren mobil platformlar için uygulama geliştirebilen bu genç yeteneklerin arasında, ülkemizden de bir isim katılabildi.


Ülkemizin çocuk girişimcilerinden biri olmayı başaran Dağhan Ege Koç, henüz 14 yaşında. Küçük yaşına rağmen yeteneği ile herkesi kendisine hayran bırakan Dağhan, "My Planet Needs Me" adını verdiği oyununu App Store'a satmayı başardı. Şimdilerde genç yeteneğin oyunu App Store üzerinden satışa sunuluyor. İki boyutlu bir platform olan bu oyun, kısa sürede ilgi çekici olmayı da başardı. Uygulama mağazasında 0.99 Dolardan satılan My Planet Needs Me, "Endless Runner" isimli bir oyunun geliştirilmiş hali. Dağhan Ege Koç, Stanford Üniversitesi'nde katıldığı kaptan sonra "Endless Runner" isimli bir çalışma yapmıştı. İki haftalık ID Tech kampından sonra, ilk çalışmasını geliştirerek Apple'a satmayı başaran Dağhan, gelecek vaat eden çocuk girişimcilerden biri olarak gözüküyor.


Dağhan Ege Koç, şuan için sadece ios işletim sistemine uygun olan My Planet Needs Me isimli oyununu, yakın zamanda diğer mobil platformlar için de uygun hale getirebilir gibi gözüküyor. Ancak ilk sırada Android bulunuyor. Android işletim sistemi için de çalışmalarını başlatan Dağhan, ülkemizin en genç yeteneklerinden biri olmayı başardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri