14 tabut 14 dram

Elma toplamaya giderken midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerden 14'ü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Akşehir ilçesinden elma toplamak üzere Isparta’nın Gelendost ilçesine giderken kazada ölenlerden 14'ü toprağa verildi.
 
Nasreddin Hoca Meydanı'nda öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bölge milletvekilleri, Konya protokolü, ölenlerin yakınları ve ilçe halkı katıldı. Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’ın ölenler için helallik almasının ardından ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.
 
Kılınan namaz sonrası Havva Ceran, Reyhan Ceran Metin Arslanalp, Arife Aktaş, Ceylan Aksoy, Veli Can Çelik, Gülseren Yayla, Ayşegül Karataş, Mihri Kale, Ayşe Kale, Şerife Aksoy, Elmas Çelik, Emel Arslanalp, Buket Keskin’in tabutlar gözyaşları arasında omuzlara alınarak meydanın yanındaki Nasreddin Hoca Mezarlığına götürüldü. Defin işlemi sonunda toplu dua yapıldı. Tören nedeniyle ilçede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Akşehir İlçe Belediyesi tarafından cenaze evlerine yemek ikramı gönderildiği bildirildi. Dün sabah saat 07.00’de Akşehir ilçesinden elma toplamak üzere Isparta'nın Gelendost ilçesine işçi götüren 47 yaşındaki Metin Aslanalp'in kullandığı 42 D 0881 plakalı midibüs, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki su tahliye kanalına devrilmiş, 17 kişi ölmüş, 29 kişi de yaralanmıştı.
 
KAZADAN DERS ÇIKARMALIYIZ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, cenaze namazından sonra Akşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi gören bir yaralıyı ziyaret etti. Müezzinoğlu, yaralıyı ziyaret ettikten sonra hastane çıkışında bir açıklama yaptı. Müezzinoğlu, “Buradaki tedavi gören hastamız 13 yaşındaki evladını kaybetmiş kazada. Anne kendi kaza yarasından ziyade evladının kaybının üzüntüsünde. Biz de bize düşenleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tedavilerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Allah şifa versin” dedi.
 
Bakan Müezzinoğlu kazada tedbir kısmında olağanüstü eksiklikler ve hatalar olduğunun altını çizerek, “İnşallah bütün bunlardan gerek yöneticiler, gerek uygulayıcılar tedbirlerde çok daha güçlü bir mantalite değişimini başarırız. Çünkü 20-25 kişilik bir araca iki mislinden fazla insanı doldurmak zaten kazanın kendisini davet etmektir. Bütün bunlarda çok daha duyarlı olmamız lazım. Ama bir bakıyorsun şoför kardeşimiz hem kendisinin hem de evladının canını kaybediyor. Eşi de ağır yaralı. Bu kadar tedbirsiz olmakta açıkçası hem kendisi adına hem de sorumluluğunu üstlendiği insanlar adına büyük bir eksiklik. Ders çıkarabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.
 
GERİDE 5 ÖKSÜZ BIRAKTI
Midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ve kılınan cenaze namazının ardından defnedilen Arife Aktaş'ın, geçen yıl aldığı evinin borcunu ödemek için elma bahçesinde çalışmaya gittiği bildirildi. Arife Aktaş'ın kardeşi Selçuk Bozkurt, açıklamada, ablasının her zaman eşine destek olmak için çabaladığını söyledi. Bozkurt, "Geçen sene ev almışlardı. Evin borcunu ödemek için çalışmak zorundaydı. Ablam, günlük 30 lira yevmiyeyle evinden 60 kilometre uzaklıktaki bahçeden elma topluyordu. Geride 5 öksüz bıraktı. Bu acı dayanılacak gibi değil. Bu kazayla, 'dayıbaşı' diye tabir edilen ekip başları ve onun gibi gözünü para hırsı bürümüş insanların getirdiği noktayı gördük. Hepsi ekmek parası için öldü. Allah herkesin ailesine sabır versin" diye konuştu.
İHA-AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri