14. Side Festivali, Goran Bregoviç Konseriyle Başlayacak

14. Side Dünya Müzikleri Festivali, 11-26 Eylül tarihleri arası yapılacak. 13 yıl önce dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın dünyaca ünlü antik kentte başlattığı Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 30 Mart, mahalli seçimler...

14. Side Dünya Müzikleri Festivali, 11-26 Eylül tarihleri arası yapılacak. 13 yıl önce dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın dünyaca ünlü antik kentte başlattığı Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 30 Mart, mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğü girmesiyle bu sene farklı isim konsepti ile sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Manavgat Belediyesi'nin, 3 bin yıllık tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile Türk ve dünya turizminin simgesi olan Side'de 13 yıldır sürdürülen uluslararası kültür ve sanat festivalini bu sene 'Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali' ismi ile gerçekleştireceği ifade edildi. Side'de 13 yıldır düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl Manavgat Belediyesi’nin organizasyonu ile yapılıyor.

Uluslararası festivalin Balkanların en tanınmış müzisyenlerinden ve Emir Kusturica filmlerinin unutulmaz bestecisi Goran Bregoviç'in 11 Eylül'de Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Saat 21.30'da Side Limanı Kent Meydanı’nda sahne alacağı belirtildi. Goran Bregoviç'in konseri öncesinde saat 19.30'da 4 Ses 4 Renk Orkestrası açılışa katılan davetlilerle buluşacağı ifade edildi.

    Açılışta soprano, mezzosoprano, tenör ve baritondan oluşan 4 farklı sesin ustaları piyano eşliğinde aryalar ve napolitenler seslendirerek konukları ağırlayacağı ifade edildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da bu yıla özel olarak festival kapsamına alınarak Side Antik Tiyatro'da sanatseverlere bir konser verecek. Festivalde, Jamaika’dan Reggae Band, Brezilya’dan Latino Cuban, Amerika'dan Ramona Jazz Band ve tüm dinleri sevgi, kardeşlik ve barış çatısı altında birleştiren Antakya Medeniyetler Korosu, Apollon Tapınağı'nda 'Günbatımı Konserleri' kapsamında sahne alacak.

    Garo Mafyan’ın kurduğu İstanbul Gelişim Orkestrası, Türkiye’nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Fransa’dan dünyanın en önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye’nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev ise Side Limanı Kent Meydanı’na kurulacak dev festival sahnesinde turistlerle buluşacak.

    Festivalin son akşamında da Türkiye'nin tanıtım elçisi ve gururu olan Anadolu Ateşi dans grubu muhteşem dans gösterisiyle sahne alacak.

    Manavgat Belediyesi'nin 11-26 Eylül tarihleri arası gerçekleştireceği festivalin ücretsiz olduğunu ifade edildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yeni yasayla birlikte kapanan beldelerde daha önceden yapılan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. Tarihi güzellikleri ile dünyanın tanıdığı Side’ye ise ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkan Şükrü Sözen, 13 yıldır süregelen Side Kültür ve Sanat Festivali’nin bölgeye kültürel ve sanatsal bakış açısı ile artı bir değer katmasının bilinciyle 14’üncüsünü gururla düzenleyeceklerini kaydetti. Sözen, "Dünyada kültür amaçlı turizm giderek önem kazanmaktadır. Tarihi mekanlarda düzenlenen festivaller ise kültürel mirasımızın dünyaya tanıtımında çok etkin rol oynamaktadır. Tarihi ile turizmi ile marka olan Sidemizde 13 yıldır süren kültür ve sanat festivalini, ‘Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali’ ismiyle devam ettiriyoruz. Bu festivalle kültür ve sanat, Side’nin eşsiz tarihi ile birleşecek. Amacımız daha çok turiste ulaşmak ve Sidemizin adını daha çok duyurabilmek. Belediyemiz olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri