14 Mart bayram havasında geçmiyor

Türk Sağlık- Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Tıp Bayramının çoşkulu bir şekilde kutlanması gerekirken, 14 Martın bayram havasında olmadığını söyledi

Türk Sağlık- Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Tıp Bayramı’nın çoşkulu bir şekilde kutlanması gerekirken, 14 Mart’ın bayram havasında olmadığını söyledi.

Türk Sağlık- Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda sendika mensubu katıldı. 14 Mart Tıp Bayramı’nın sağlık çalışanlarının mutlu bir günü olması gerekirken sözde bir bayram olarak kutlandığını ifade eden Türk Sağlık- Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, sığ bayram olarak kutlanan bayramda seslerini duyurmak istediklerini söyledi. Olgun, “14 Mart’ta yaptığımız bu eylemde çağrımız, sağlık çalışanları için sorunlar yumağı haline gelen performansa dayalı döner sermaye sisteminin düzeltilmesidir. Doktorundan hemşiresine, ebesinden sağlık teknisyenine kadar sağlık kurumlarında hizmet veren tüm çalışanlar bu sistemden yakınmaktadır” dedi. Sistemin düzeltilmesini beklerlerken başka mağduriyetlerin ortaya çıktığını aktaran Olgun, performansa dayalı sermaye sistemine neşter vurmanın zamanı geldiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın döner sermaye yönetmeliğini değiştirerek sağlık çalışanların payında 200 TL kayıp olduğunu vurgulayan Olgun, “Bu mağduriyetin üstüne kalite yönetimi denetlemeleri ile bir cezalandırma sistemini de hayata geçirmiştir. Servisin ters açılan kapısından, hastanenin bahçesine kadar sağlık çalışanlarını alakalarının olmadığı durumlardan çalışanlar sorumlu tutulmuş, ceza olarak ta döner sermayeler düşürülmüştür. Hiçbir adalet sisteminde olmayan bu cezalandırma yöntemi ile bakanlık döner sermayeyi çalışanlara karşı kullanır olmuştur” diye konuştu.

HAKSIZLIĞA YOL AÇMAYAN SİSTEM KURULSUN

Performansa dayalı döner sermaye sisteminin içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Olgun, şunları kaydetti: “Adil, hakkaniyet ölçülerine uygun, çalışanlar arasında haksızlığa yol açamayan bir döner sermaye sistemi kurulmalıdır. Sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermayeye ek ödemelerinden gelir vergisi kesilmemelidir. Döner sermaye ödemelerini azaltan mevzuat değişikleri iptal edilmelidir. Tüm talepler sistemi rahatlatacak ve sağlık çalışanlarını memnun edecek uygulamalar olacaktır. Sağlık Bakanlığı bir tıp bayramından söz edecekse bu düzenlemeleri hayata geçirmeli ve sağlık çalışanlarını sevindirmelidir. Tüm sağlık çalışanlarından güzel günler için verdiğimiz mücadelede yanımızda olmalarını istiyoruz.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri