138 bin açık var ama atama yok

Atanamayan öğretmenler Ankara Ulus’ta bir araya geldi…  Öğretmenler MEB’in bir an önce atama yapması için çağrıda bulundu…

Atanamayan öğretmenler Pazar günü Ankara, Ulus’ta bir araya gelerek Millî Eğitim Bakanlığına 50 bin atama çağrısında bulundu. Tüm Türkiye’den gelen öğretmenler Sayıştay raporlarına göre 138 bin öğretmen ihtiyacının olduğuna dikkat çekerken, MEB’in bir an önce atama yapması için çağrıda bulundular.

Öğretmen atamaları tekrar atanamayan öğretmenler ile gündemde. MEB tarafından en son gerçekleştirilen 15 bin ek atamanın karma olarak gerçekleştirilmesi ile binlerce öğretmen atamada mağdur olurken, gerçekleştirilen atama sayısının düşük olmasına tepki göstermişti. Pazar günü Ankara Ulus’a tüm Türkiye’den gelen binlerce öğretmen MEB’e atama çağrısını yineledi. Öğretmen adayları 50 bin atama talebini gerçekleştirdikleri eylem ile dile getirdi.

138 BİN AÇIK, 86 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İLE KARŞILANMAYA ÇALIŞILIYOR

Öğretmen adayları, Sayıştay tarafından açıklanan raporda MEB’de 138 bin öğretmen açığının olduğuna dikkat çekerken, atamaların düşük yapılmasına ve açığın ücretli öğretmenler ile karşılanmasına tepki gösterdi. Atama bekleyen öğretmenler, MEB içerisinde bulunan 86 bin ücretli öğretmenin yerine hem açığın kapatılması hem de atama bekleyen öğretmenlerin atanmasını sağlayacak atamaların gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

1999’DA HER 100 ADAYDAN 60’I, 2021’DE İSE HER 100 ADAYDAN 2,5’U ATANDI

Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen atamalara da değinen öğretmen adayları, 1999 yılında gerçekleştirilen 28 bin öğretmen atamasında her 100 öğretmenden 60’ının atandığını vurgularken, 2021 yılında bu rakamın her 100 öğretmenden 2,5’a düştüğüne dikkat çekti. Aday öğretmenler, atama bekleyen öğretmenlerin sayısının ve var olan öğretmen açığının da 1999 yılından daha fazla olduğuna dikkat çekerek, atama sayılarındaki azlığa dikkat çekti. 

“ATAMA ADİL KONTENJAN İLE GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”

Aday öğretmenler MEB’e 50 bin atama çağrısında bulunurken, MEB Bakanı Mahmut Özer’in “atama yapılacaktır” açıklamasını hatırlatarak, atamaya ilişkin halen bir duyurunun yapılmamasına tepki gösterdi. Öğretmenler bahsedilen atamanın Mart ayında gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aday öğretmenler, gerçekleştirilmesi planlanan atamanın “Adil kontenjan” verilerek gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerken, “Eğitim politikası bir veya birkaç branş etrafında dönmemeli. Her branş değerli ve özeldir. ‘Atama var mı, yok mu’ ikilemi arasında ezilen biz genç ve heyecanlı öğretmenler için 50 bin adil kontenjanlı atama duyurusu öğretmenler için stresin, üzüntünün ve bekleyişin son bulması demektir” ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri