135 Günde 71 Parça Arsa Sattı, 'Ticari Sır' Diye Kimlere Sattığını Açıklamadı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, geçen 4 buçuk ayda sattığı 71 arsanın kimlere ve kaça satıldığı sorusuna, 'ticari sır' kapsamında yer aldığı gerekçesiyle cevap vermedi. CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, belediyenin son 4...

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, geçen 4 buçuk ayda sattığı 71 arsanın kimlere ve kaça satıldığı sorusuna, 'ticari sır' kapsamında yer aldığı gerekçesiyle cevap vermedi.

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, belediyenin son 4 buçuk ayda 71 arsayı kime verdiği öğrenmek için 8 Ekim 2014 tarihinde bilgi edinme yasası kapsamında başvuruda bulundu. Kalkan, Şahinbey Belediyesi'nin 11 Haziran 2014 tarihinde Mavikent Mahallesi'nde 6 adet arsanın, 11 Haziran 2014 tarihinde Güneykent Mahallesi'nde 10 adet arsanın, 9 Temmuz 2014 tarihinde Mavikent Mahallesi 4 adet arsanın, 9 Temmuz 2014 tarihinde Mavikent Mahallesi 5 adet arsanın, 3 Eylül 2014 tarihinde ise çeşitli mahallelerde 46 parça arsanın satıldığını fakat satılan arsaların belediyenin bilgi edinme birimine sormasına rağmen ticari sır gerekçesiyle cevap verilmediğini ifade etti.

Satılan arsalar ile ilgili Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel ise yaptığı yazılı açıklamada, “İlgi dilekçede bilgilerini talep ettiğiniz arsa ihalesi ile ilgili olarak 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu'nun 8. maddesi gereğince söz konusu ihaleye ilişkin bilgi ve belgeler belediye ilan panosunda belediyemize ait internet sitesinde ve yerel gazetelerde yayınlanmış, olduğundan bilgi edinmeye konu olmamaktadır. Bununla ilgili diğer istemiş olduğunuz hususlar, Bilgi Edinme Kanunu'nun 23. maddesine aykırılık teşkil ettiğinden değerlendirilmemiştir.” denildi.

Arsa satışlarının ihale sonrasında belirtildiği gibi belediye ilan panosu ve internet sitelerinde yayınlanmadığını dile getiren Kalkan, Bilgi Edinme Kanunu'nun 23. maddesinin ticari sır içerdiğini ve belediyenin neden bu satışların kime ve kaça satıldığının gizlenmesine anlam veremediğine dikkat çekti.

ARSALARA OKUL YAPALIM DEDİĞİMİZDE, OKUL İHTİYACI OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR

Kalkan, “Şehrimizin eğitimde son sıralarda olduğu, hayırseverlerin okul yaptırmak için arsa bulamadıklarını hepimiz biliyoruz. Bir yandan da Şahinbey Belediyesi’nde arsa satışları devam etmektedir. Okul alanı tahsis edelim denildiği zaman, o bölgede okul eksiği olmadığını ısrarla söylüyorlar. Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin verilerine göre de arsa satılan yerlerde okul açıkları bulunmaktadır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitim konusunda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye her zaman hazırız. Eğitim çalışmalarına engel olduğumuzu söyleyenler kocaman bir yalan söylüyorlar.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri