13 yıl sonra Meclis'te

Merve Kavakçı, milletvekili seçildikten sonraki süreçte yaşadıklarını 'hukuki ve ahlaki ayıp' olarak niteledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen ancak milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı'yı dinledi.

Milletvekili seçildikten sonraki süreçte yaşadıklarını 'hukuki ve ahlaki ayıp' olarak niteleyen Kavakçı, kendisine oy veren seçmenin temsil hakkının da gasp edildiğini söyledi.

'O gün genel kurulda yaşananlar adı konmamış bir darbedir' diyen Kavakçı, Meclis'in, gasp edildiğini iddia ettiği haklarının iadesi ile ilgili karar almasını, yaşadıklarına ilişkin de Susurluk Komisyonu benzeri bir araştırma komisyonu kurmasını talep ettiğini söyledi.

UĞUR DÜNDAR'A SİLAHLI BASKIN SUÇLAMASI

Medyanın hakkında yalan haberler yapmasının yanı sıra ailesi ve yakınlarını da hedef aldığını iddia eden Kavakçı, 'Dayım Orhan Güngen'in Kavaklıdere'deki ofisi Uğur Dündar, koruması ve üçüncü bir kişi tarafından uzun şarjörlü Akrep adı verilen makineli tüfeklerle basıldı. Bu olay yemin töreninin akabinde Dündar'ın hakkımda yaptığı Arena programına hazırlık aşamasında gelişti' diye konuştu.

"28 ŞUBAT'IM DEVAM EDİYOR"

Merve Kavakçı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kavakçı, "Onca olay yaşadınız, siyasete kırgınlığınız var mı?" sorusuna da "İlk defa sade vatandaş olarak muhatap bulduğum için memnuniyet verici bir davet oldu. Çünkü benim 28 Şubat'ım devam ediyor. Bu konuda da tek başörtülü kadın olduğumu düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarımla konuştuğumda da 28 Şubat'larının çok çanlı bir şekilde devam ettiğini görüyorum." karşılığını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri