13 umut haftası

Bank Asya 1. Lig’de finişe 13 hafta kaldı. Heyecanının giderek tırmandığı ligde, zirve hesapları yapan takımlar kadar ligde kalmak isteyen takımların da mücadeleleri nefes keseceğe benziyor

Bank Asya 1. ligde, ligde kalma kadar, ilk iki arasına girmeyi amaçlayan takımlar arasındaki mücadelede iyice kızıştı. Ligde son 13 haftaya 47 puanlı lider Karabükspor ile birlikte Bucaspor ve Konyaspor umutlu giriyor.

Karabükspor’un, en yakın rakipleri Bucaspor’a 5 ve Konyaspor’a 6 puan fark atarak zirvedeki yerini koruduğu ve Süper lig yolunu yarıladığı Bank Asya 1. liginde, kalan maçlara göre, Bucaspor, Konyaspor’a oranla bir adım gönde gibi görülüyor. Ancak, gerek futbol ve gerekse ekonomik koşullar göz önüne alındığında avantaj Konyaspor’dan yana ağır basıyor.
Ligin son 13 haftasında, 47 puanla zirvede bulunan Karabükspor ve 41 puanla 3. sırada yer alan Konyaspor 6 maçlarını iç sahada ve 7 karşılaşmalarını da deplasmanda oynayacaklar. 42 puanla ikinci durumda bulunan Bucaspor ise 7 maçını iç sahada, 6 maçını da deplasmanda yapacak.     
Karabükspor, Bucaspor ve Konyaspor ilk iki yarışı yaparken, 37 puanlı Adanaspor, 36 puanlı Karşıyaka ve 35 puanlı Altay ile Boluspor ilk 6 umutlarını son haftalara taşıdılar.   Ligin sonunda ise, 12 puanlı Kocaelispor, 21 puanlı Orduspor ve 22 puanlı Hacettepe yer alıyor. Lider Karabükspor iç sahada; Erciyesspor, Konyaspor, Orduspor, Mersin, Kocaelispor ve Boluspor ile oynayacak.. 27 ve 28. hafta üst üste Buca ve Karşıyaka deplasmanına çıkacak olan lacivert-kırmızılı takım, deplasmanda ise diğer maçlarını; Çanakkalespor, Kartalspor, Rizespor, Hacettepe ve Adanaspor ile oynayacak.
Lider Karabükspor’u 27. hafta da evinde ağırlayacak olan Bucaspor ise iç sahada ayrıca; Kartalspor, Orduspor, Karşıyaka, Mersin, Gaziantep ve Erciyes ile mücadele edecek. 31 ve 32. haftalarda Mersin ve Gaziantep ile evinde oynayacağı maçları kazanarak avantajı iyi değerlendirmeyi amaçlayan Bucaspor’un deplasmanda oynayacağı maçlar ise şöyle: Boluspor, Adanaspor, Samsunspor, Giresunspor, Altay ve Rizespor.  
Ligin ikinci yarısında, ilk 4 hafta da 2 yenilgi, 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan Konyaspor, iç sahadaki 6 maçını; Orduspor, Karşıyaka, Rizespor, Hacettepe, Adanaspor ve Giresunspor ile oynayacak. Konyaspor, bu hafta İstanbul’da  Kartalspor önünde puan ararken, 24. hafta Karabük deplasmanına çıkacak.. Kartallar, diğer deplasman maçlarını; Mersin İdmanyurdu, Kocaelispor, Boluspor, Samsunspor ve Altay ile oynayacaklar.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri