12 Yaşındaki kardeşi hayata bağlayacak

Karaman'da 10 yaşında kan kanseri (Akut Lenfoblastik Lösemi) olan Sümeyye Koyuncu, tedavi olduktan 8 yıl sonra hastalığı tekrar ortaya çıktı
Karaman'da 10 yaşında kan kanseri (Akut Lenfoblastik Lösemi) olan Sümeyye Koyuncu, tedavi olduktan 8 yıl sonra hastalığı tekrar ortaya çıktı. Daha sonra iki kez daha sağlığına kavuşmak için mücadele eden Sümeyye, nakil dönemlerinin birinde Ankara'daki hastaneden sıra gelmeyişi nedeniyle, ikincisinde ise babasının ölümüyle yıkıldı. Şimdi tekrar tedaviye giren Sümeyye, 12 yaşındaki kardeşinden alınacak kök hücre ile hayata tutunacak.
18 yaşındaki Sümeyye Koyuncu, 10 yıl önce teşhisi konulan kan kanseri nedeniyle ölüm kalım savaşı veriyor. Karaman'ın Süleymanhacı köyünde yaşayan ve şuanda Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan genç kız, üst üste yaşadığı şoklara rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. 10 yaşında tedavi olan ve 18 yaşında tekrar hastalığı nükseden Sümeyye Koyuncu, "8 ay önce ikinci kez tedaviye geldim. Tedavim başladı, iyi gitti remisyon denilen kök hücre nakli seviyesine geldim. Kök
hücre için 12 yaşındaki kardeşim uyumlu çıktı. Ankara'da hastaneye gittik ama hastane tadilatta olduğu için bize sıra gelmedi. Ben oradayken hastalığım tekrar nüksetti, Konya'daki hastanemize döndük" dedi.

BABASINI KAYBEDİNCE TEDAVİ YARIM KALDI
Tekrar Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye başladığını anlatan genç kız, "Yine kemoterapiye başladık ve bu kez remisyon dönemine gelmeden babam vefat etti, tedaviye ara vermek zorunda kaldık. Şimdi dördüncü kez tedaviye başladık. İnşallah kök hücre nakledilecek seviyeye geldikten sonra Ankara'da kardeşimden alınacak kök hücreler sayesinde sağlığıma kavuşacağım" şeklinde konuştu.
Hastanede tedavi gören kızının başından bir an için ayrılmayan anne Aliye Koyuncu, "Benim tek istediğimin çocuklarımın sağlıklı olması. 10 yaşından beri Sümeyye bu hastalığı çekiyor. Defalarca ilik nakli için mücadele ettik ama olmadı. Her seferinde bir engel çıktı karşımıza. Ümit ediyorum ki şimdi 12 yaşındaki kızım Hatice'den alınacak kök hücre ile diğer kızım yaşayacak" dedi.

SÜMEYYE İÇİN KRİTİK 2 AY
Sümeyye'nin tedavisiyle yakından ilgilenen doktorlardan Ali Eser, "Defalarca mücadele ettik ama olmadı. Şimdi Sümeyye'nin hayatta kalması için çalışıyoruz. 1 ay içerisinde kök hücre nakli seviyesine gelmesini umut ediyoruz. O seviyeye gelince Ankara'da kardeşinden alınacak olan kök hücre nakledilecek. Yaşamı için 2 ay içerisinde kök hücre nakli yapılması lazım. Hastamızı nakil seviyesine gelir gelmez, sırası gelerek naklin gerçekleşmesi için bir yakınını önceden Ankara'ya gönderdik, başvurusunu yaptı"
diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri