12 Eylül Darbesi Ulucanlar Cezaevi Önünde Protesto Edildi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 12. Eylül Darbesi’nin 34. yıldönümünde darbenin simgelerinden olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde protesto etti.    DİSK Genel Başkanı Kani Beko, darbenin üzerinden 34...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 12. Eylül Darbesi’nin 34. yıldönümünde darbenin simgelerinden olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde protesto etti.

    DİSK Genel Başkanı Kani Beko, darbenin üzerinden 34 yıl geçtiğini ve darbenin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. 12 Eylül’ün askeri darbecilerinin fikirlerinin bugün iktidarda olduğunu savunan Beko, 12 Eylül ile yapılmak istenen; toplumun hakları için mücadele etmesinin önüne geçmekti. Bugün de AKP hükümeti en ufak bir hak arayışının, demokratik bir tepki karşısında, ordu da dahil olmak üzere devletin zor aygıtlarını çıkarmaya, gencecik insanlarımızın ölümü pahasına vazgeçmektir." dedi.

    '12 Eylül ile yapılmak istenen; tek tip, tek ses bir toplum yaratmaktı' diyen Beko, günümüzde de muhalif gazetecilerin devletten ihale almanın peşindeki patronlarca işten kovulduğunu, gazetelerin ise tek manşetle çıktığını kaydetti. Yeni eğitim sistemiyle tek tip bir nesil yetiştirmenin adımlarının atıldığını belirten Beko, "12 Eylül darbecilerinin kurdurduğu YÖK, üniversitelerdeki tüm demokratik kanalların ve bilimsel düşüncenin önünü tıkıyor. AKP’nin ayrımcı, mezhepçi, ötekileştirici politikalarıyla farklı kimlikler, farklı inançlar ‘tekçi’ bir zihniyetin baskısı altında ezilmek isteniyor." diye konuştu. Beko, 12 Eylül’ün mimarı Kenan Evren’in göstermelik bir şekilde yargılandığını sözlerine ekledi.

    '12 Eylül AKP ile sürüyor' pankartları açan grup üyeleri açıklamanın ardından dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri