12 bin kişiyi istihdam eden meşhur yapı marketi iflas etti!

Küresel ekonomik krizin yankıları tüm dünyayı sardı. Son olarak 12 bin çalışanıyla en meşhur yapı marketi olan firma iflas etti.

Dünya genelinde bankaların bile iflas ettiği zorlu ekonomik koşullar etkisini göstermeye devam ediyor. Küresel ekonomik krizin ne zaman sona ereceği merak edilirken iflas haberleri de peş peşe geliyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren birçok firma ani çöküşle iflasını ilan etti.

Avrupa'da en çok iflasın görüldüğü ülkelerden bir tanesi Almanya. Ülkede son aylarda yaşanan iflasların etkisi hala hissediliyor. Türkiye bu konuda çok iyi sayılmaz. Son 1 ayda iflas eden firma sayısında ciddi artış var.

Öyle ki Türkiye'ni önde gelen inşaat firmalarından bile iflas haberleri geliyor. Vatandaş bu durumun ne zamana kadar bu şekilde devam edeceğini merak ederken ekonomi uzmanları ise henüz tarih vermek için erken olduğunu belirtiyorlar. Küresel krizin en çok etkilediği ülkeler sadece Almanya ve Türkiye değil.

En son tahmin edecek ve çok güçlü olarak bilinen bu ülkede de durum kritik. Bahsi geçen ülkede 12 bin kişinin istihdam edildiği dev yapı marketi iflas etti. Söz konusu firmanın ülke genelinde 400 şubesi vardı. Şok etkisin yaratan iflasın görüldüğü ülke bu kez İngiltere.

Ülkenin en meşhur yapı marketi olan Wilko resmen iflas başvurusu yaptı. Firmanın uzun süredir finansman aradığı nacak olumlu bir gelişme olmadığı için iflas ettiği söyleniyor. Öte yandan bu iflasla İngiltere dahil birçok ülkedeki iflas dalgasının daha da şiddetleneceği aktarılıyor.

Ekonomi Haberleri