112 Şube Müdürü İle Çalışan Tartıştı, İki Sendikacı Gözaltına Alındı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürü ile acil tıp teknisyeni arasındaki tartışmaya müdahele eden SES çalışanları polis tarafından gözaltına alındı.Yöneticilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren KESK Dersim Şubesi...

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürü ile acil tıp teknisyeni arasındaki tartışmaya müdahele eden SES çalışanları polis tarafından gözaltına alındı.

Yöneticilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren KESK Dersim Şubesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) yöneticileri, Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek olayı protesto etti. SES Dersim Şubesi adına basın açıklamasını yapan Dr. Azad Günderci, 112 Şube Müdürü Nurcan Taşdemir’in ileri sürüş teknikleri almayan acil tıp teknisyenlerinden birini arayarak hakaret ve küfürlerde bulunduğunu iddia etti. Çalışanın sürüş tekniklerini bilmediğini 112 Şube Müdürü Nurcan Taşdemir’e aktarmasına rağmen çalışanın hakaret ve küfürlere maruz kaldığını öne süren Dr. Günderci, konuyu açıklığa kavuşturmak için iki SES yöneticisinin 112 Şube Müdürü Nurcan Taşdemir’in makamına gittiklerini ancak polis tarafından gözaltına alındıklarını söyledi. Günderci, "Konuyu İl Sağlık Müdürü ve Valiliğe taşıyacaklarını söylemişlerdir. Kendisi de bunun üzerine Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünü tehdit olarak algılamış olmalı ki 155’i arayarak arkadaşlarımızı polise şikayet etmiştir. Müdürlüğe gelen polisler bu kentin yüz akı olan sendikamız SES’in değerli iki şube yöneticisini gözaltına almıştır." dedi.

Her zaman çalışanlarının yanında olarak emeğe sahip çıktılarını dile getiren Günderci, "Bu tür davranışların aynı yöneticiler tarafından defalarca tekrarlanması ve hala görevde olmaları tesadüf değil. Bu yaşananlar, AKP’nin Sağlık-Sen üzerinden oluşturmaya çalıştığı kadrolaşmanın sonucudur." diye konuştu. Günderci, "Bu davranışları alışkanlık haline getiren, hakaret eden, küfreden, mobbing uygulayan yöneticilerin derhal görevden alınması ve gereken idari soruşturmanın açılması gerekmektedir. Aksi takdirde bunlara göz yuman amirler ve yöneticiler de yapılan hakaretlere ortak ve sorumlu olacaklardır." şeklinde konuştu.

Şikayet üzerine gözaltına alınan iki sendikacı, Tunceli Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri