112 görevlisi yaşam mücadelesini kazandı

112 Acil İstasyonu'nda sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki acil tıp teknisyeni Sema Bostancı hayata döndü
Olay, geçen cumartesi günü Bozkır ilçesi Sarıoğlan beldesinde bulunan 112 Acil Servis İstasyonu'nda meydana geldi. İstasyonda görevli acil tıp teknisyenleri Gülsün Aslan (26) ile Sema Bostancı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Arkadaşlarını merak edip istasyona gelen ambulans şoförü İzzet Öztürk, iki kişiyi baygın halde bulunca durumu merkez istasyonuna bildirdi. Öztürk, arkadaşlarını yaşama döndürmek için müdahale ederken de kalp krizi geçirdi. Öztürk başka bölgeden gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, durumu ağır olan Sema Bostancı askeri helikopterle Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. 1 çocuk annesi Gülsün Aslan ise olay yerinde hayatını kaybetti.
ARKADAŞININ ÖLDÜĞÜNDEN HABERSİZ

Acil tıp teknisyeni Sema Bostancı, askeri helikopterle getirildiği hastanede kritik günler geçirdi. 3 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Bostancı, dün hayata döndü. Bostancı'ya mesai arkadaşı Gülsün Aslan'ın öldüğü söylenemedi. Arkadaşının tedavisinin devam ettiği söylenen Bostancı, "Olay günü sobayı yaktıktan sonra kendimizden geçmişiz. Nasıl olduğunu hatırlamıyorum. 3 gündür yoğun bakımdaymışım. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. İnşallah daha iyi olup tekrar görevime döneceğim" dedi.
Bostancı'nın odasının kapısında bekleyen arkadaşları ise Gülsün Aslan'ın öldüğünün söylenmemesi için ziyaretçileri uyarıyor.
Öte yandan, olaya ilk müdahale ederken kalp krizi geçiren ancak merkeze haber verdiği için Bostancı'nın hayatta kalmasını sağlayan ambulans şoförü İzzet Öztürk'ün de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri