112 Çalışanlarından Fazla Çalışma Eylemi

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, 112 çalışanlarının görev şartlarının iyileştirilmesi amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eyleme katlan 112 çalışanları,...

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, 112 çalışanlarının görev şartlarının iyileştirilmesi amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eyleme katlan 112 çalışanları, İstanbul 112 yönetimi tarafından 12-36 çalışma sistemini tekrar hayata geçirmek istemesinin kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan 112 çalışanları ve Sağlık Sen üyeleri “12-36 istemiyoruz” diye sloganlar attı. Eylemde 163 olan 112 acil servis istasyonun sayısının artırılmasına tepki gösterildi.

Grup adına yapılan açıklamada, “163 olan istasyon sayısının bir gecede 194’e çıkarılması saha organizasyonu ve çalışanlarının dengesini ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilemiştir. Mantıklı ve geçerli gerekçeler sunulmadan bu sisteme geçilmesini Sağlık Sen olarak yerinde bulmuyoruz.” denildi.

Gruptakiler daha sonra megafondan çalınan siren eşliğinde müdürlük önünde oturma eylemi yaptı. Grup aralıklarla “12-36 istemiyoruz” diye sloganları attı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri